Opret materialer uden moms i Minuba

Arbejder du ofte med materialer, rabatter, afgifter m.v. som ikke er momspligtigt, kan du oprette et materiale, som altid får en moms på nul. Du kan bruge denne funktionalitet til lette din faktureringsproces og danne præcise tilbud.

Læs eventuelt først hvordan du opretter materialer her:

Se, hvordan du angiver moms i Minuba

Videoen gennemgår, hvordan du angiver moms på egne materialer og grossistvarer i Minuba.

Sådan indstiller du momsen på et materiale:

Klik på tandhjulet øverst i højre hjørne.

Vælg ‘Administration’ og herefter ‘Materialer’.

Klik på “Opret ny” knappen og derefter “Tilføj nyt materiale”, eller “Ret” i handlingskolonnen på et eksisterende materiale.

En dialogboks vil komme frem. I bunden er et momsfelt ‘Moms %’. Angiv “0” i dette felt.

Hvis du efterlader feltet tomt, vil momsen på materialet blive hentet fra en kundes moms på en given ordre eller fra dine virksomhedsindstillinger. En ikke-standard momssats kan også angives, f.eks. 15%.

OBS! Undgå at indskrive procentegnet i dette felt, da det vil give en fejl.

Du vil kunne se, at du har angivet momsen korrekt ved at se i “Egne materialer” tabellen.

Rediger moms på materialelinjer

Redigeringen af et materiale vil ikke påvirke materialelinjer, som allerede er indtastet, men næste gang du indsætter dette materiale, vil den få den angivne momssats. Det gælder på både tilbuds- og ordrekalkulationen samt materialeregistreringen på arbejdssedler og fakturaer.

For at se eller redigere momsen for en specifik linje, kan du trykke på tabelfunktionsknappen over til højre:

Derefter klikker du “Vælg felter”.

Hvis du tilføjer “Moms%” og trykker OK, vil du efterfølgende kunne se momsen på alle linjer.

Du kan også redigere momsen direkte på linjen vist ovenfor, hvilket vil overskrive materialeindstillingerne. Videre vil denne kolonne altid automatisk blive vist, når du har en materiale tabel med ikke-standard momssatser på. Ellers vil den blive skjult.

Vi har nu gennemgået, hvordan du kan sætte momsen generelt for et materiale, eller specifikt på en materialelinje. Rigtig god arbejdslyst!