Grossistaftaler

Hvordan tilføjer jeg nye grossistaftaler?

Du kan tilføje nye grossister til din Minuba, så du har adgang til deres varekatalog, modtage deres faktura direkte ind i systemet og indlæse dine rabataftaler.

Se videoen og få en hurtig guide til, hvordan du tilføjer grossister i din Minuba.

For at tilføje en grossist skal du klikke på ‘Tandhjulet’ -> ‘Administration’ -> ‘Grossistaftaler’ -> ‘Opret ny’ -> ‘Tilføj grossist’.

Grossistaftaler i Minuba

Klik på pilen ved [Vælg grossist] og vælg den ønskede grossist fra listen. Klik derefter på ‘Ok’ for at tilføje grossisten til listen.


Modtag elektroniske fakturaer

Ønsker du at modtage elektroniske fakturaer (EDI) fra dine grossister, har du muligheden for at tilvælge dette under hver enkelt grossist.

  • Vælg grossisten, som du ønsker at modtage elektroniske fakturaer fra.
  • Du kan nu sende en mail til grossisten og bede dem om, at sende elektroniske fakturaer direkte til din Minuba. Vi har lavet en mail-skabelon, som du kan benytte:

  • Aftalen bliver automatisk aktiveret, når Minuba modtager den første elektroniske faktura fra grossisten.
  • Du vil kunne følge med på procespilene samt overstregningerne på punkterne:


Hvordan kan jeg slette en grossistaftale eller en rabataftale hos en grossist?

Du sletter en grossistaftale på listen over alle dine grossistaftaler. Før musen hen over linjen for den grossistaftale du ønsker at slette og klik på ‘Slet’ ude i højre side af linjen. Klik ‘Ok’ i vinduet, der åbner. Grossistaftalen er nu slettet og du vil ikke længere have adgang til varenumrene hos den pågældende grossist.

Du sletter en rabataftale hos en grossist ved ligeledes at slette grossistaftalen. Vil du fortsat have adgang til grossistens varekatalog, skal du efterfølgende oprette en ny grossistaftale, der derefter vil være uden en rabataftale.


Hvorfor vises min rabat ikke på min grossistaftale?

Hvis du ikke får den aftalte grossistrabat vist på dine varer, er det sandsynligvis fordi din rabataftale for den pågældende grossist endnu ikke er indlæst. Du kan altid tjekke om der er indlæst en rabat aftale ved at se på oversigten over dine grossistaftaler.

Ud for hvert enkelt grossistnavn er det angivet, om der er registreret en rabataftale eller ej og hvilken dato aftalen er registreret. Det er på denne måde, at du tjekker, hvornår du har uploadet den seneste rabataftale. Du kan se yderligere informationer ved at vælge den pågældende grossistaftale, ved at klikke på grossistnavnet, eller på ‘Indstillinger’ ude i højre side af linjen under ‘Handlinger’.

Du ser nu alle indstillinger for den pågældende grossistaftale. I sektionen ‘Rabataftale’ angives det på statusbjælken, hvor langt registreringen af din rabataftale er nået. Det er derfor også her du kan se om du selv skal foretage dig mere i processen eller om den endelige behandling ligger hos Minuba.


Hvordan åbner jeg for integrationen til grossist webshop?

Hvis du ønsker at kunne bestille varer i Solars ellers AO’s webshop direkte fra din arbejdsseddel i Minuba, skal du følge nedenstående guide:

1. Gå ind på din grossistaftale for den pågældende grossist.

2. Sæt hak ved “Vis webshop integration” for AO og/eller “Vis webshop integration og tilføj linjer fra ordrebekræftelse til arbejdsseddel” for Solar. Dette kan gøres for Solar A/S (EL) såvel som for Solar A/S (VVS) og for AO EL såvel som for AO VVS.

3. Gem ændringerne.

Du har nu mulighed for at tilgå grossistens webshop direkte fra din arbejdsseddel i Minuba.