Hvordan overfører jeg kørselsudgifter til en arbejdsseddel?

Følgende artikel gennemgår, hvordan du overfører kørselsudgifter til en arbejdsseddel i Minuba.

Hvis du bruger en af Minubas flådestyringsintegrationer (se den fulde liste af flådestyringspartnere) kan du let overføre kørslerne til arbejdssedlens materialeregistrering. Hvis du endnu ikke har opsat flådestyring kan du læse her hvordan du gør.

Opsætning

Før du kan lave kørsler om til udgifter, skal dit firma have oprettet et materiale, der svarer til din kørselsudgift. Oprettelsen af materialer kræver administratorrettigheder. Du kan se mere om, hvordan man opretter materialer her. Du klikker på tandhjulet i øverste højre hjørne, ‘Administration‘, ‘Materialer‘ og ‘Opret Ny‘. Her udfylder du materialet med den beskrivelse og pris, du gerne vil have som standard.

Eksempel på hvordan et materiale for kørselsudgifter kunne se ud

Bemærk at kilometer bliver omdannet til antal i materialeregistreringen. Derfor skel “Omkostning” og “Pris” være per kilometer. Hvis ikke kunden skal betale for kørsel kan du angive prisen som 0 kr.

Herefter skal du ind i dine flådestyringsindstillinger og vælge det materiale, som det der skal bruges. Klik tilbage til ‘Administration‘ og ind i ‘Flådestyring‘.

Link til flydestyringsindstillingerne i administrations menuen

Under API-nøgle felter kan du se et felt, hvor du kan søge efter de materialer du har oprettet. Du kan kun bruge dine egne materialer til dette formål.

På flådestyringsindstillingers siden kan du via et søge felt indstille standard materialet for kørselsudgifter

Nu er du klar til at lave kørsler om til udgifter.

Overførsel til arbejdsseddel

Klikker du ind på ‘Min tid‘ for en medarbejder, som har registrerede kørsler, importeret fra dit flådestyringssystem, kan du se dem ovre til højre.

Min tid med kørsler som ikke er overført til en arbejdsseddel

Hvis de er blå og viser pile-ikonet, er kørslen ‘ubehandlet’, det vil sige endnu ikke overført til en arbejdsseddel. Klikker du på kørslen, f.eks. på ikonet, vil der komme en pop-up frem, hvor du kan søge på, hvilken ordre den skal overføres til.

Efter du har valgt en ordre, trykker du OK. Hvis du har valgt en ordre, eller valgt at det ikke er ordrerelateret er dette nu synligt fra kørselsfanen i min tid.

Kørslen omdannet til en materialelinje

Hvis du skal redigere yderligt i kørslen, anbefaler vi, at du gør det på arbejdssedlen. F.eks. kan du læse om, hvordan du flytter den til en anden arbejdssedel her.

Nu har vi gennemgået, hvordan du opsætter og behandler kørsler som forbrug. Vi håber det vil hjælpe med at holde styr på dine udgifter samt hvad der skal faktureres. God arbejdslyst!