Hvordan sender jeg SMS-beskeder gennem Minuba og GatewayAPI?

Følgende artikel gennemgår, hvordan du kan sende SMS-beskeder til dine kunder igennem Minuba.

Se videoen og lær hvordan

I Minuba er der mulighed for at sende SMS-beskeder til dine kunder ved at bruge SMS-systemet GatewayAPI og Minubas integration til dem. GatewayAPI er en billig SMS-løsning og nem og hurtig at komme igang med. Du kan bruge SMS-integrationen til at sende SMS-beskeder med påmindelser, når du opretter udkald for serviceaftaler. For at opsætte SMS-integrationen skal du klikke på tandhjulet og ‘Administration‘. Herefter kan du under ‘Tilvalgsmoduler‘ finde ‘SMS-integration‘.

Inde i administrationsmenuen, under tilvalgsmoduler kan du finde indstillingerne for at opsætte SMS integraitonen

Klikker du ind på denne vil du finde indstillingerne for at forbinde til GatewayAPI. Hvis du ikke har en konto hos dem, kan du se deres priser og oprette en konto hos dem på gatewayapi.com/da/ på få minutter. Du kan med fordel sætte penge på kontoen med det samme.

Herefter skal du finde og kopiere ‘API token’ der følger med kontoen. Find den ved at følge dette link mens du er logget ind: https://gatewayapi.com/app/settings/apikeys/secrets/oauth/0/. Alternativt kan du finde den i din GatewayAPI-konto, klik Settings, herefter API Keys og klik på nøglen på en af de aktive nøgler i tabellen. Vælg al teksten i feltet ‘Token’ og kopiér det (Ctrl+c eller højre-klik, kopier).

Marker tekstboksen som hedder "Token" og kopier indholdet

Herefter skal du vende tilbage til Minuba og indsætte den kopierede token i det tilsvarende token felt i dine GatewayAPI indstillinger. Afsendernavnet skal også udfyldes. Afsender navnet er det navn kunderne vil se, når de modtager SMS-beskeden. Typisk vil du angive navnet på dit firma, forkortet til de maksimale 11 tegn, men det kan også være et telefonnummer eller personnavn. Nå begge er udfyldt skal du trykke ‘Slå modul til’. Herefter burde du kunne se at integrationen er aktiv, og hvor mange penge du har på GatewayAPI kontoen.

Du kan læse mere om hvordan du kan sætte op til at sende SMS med serviceaftaler her.