Tag ansvar for fremtiden!

Tag ansvar for fremtiden, mester!

Minuba gør en forskel og sætter fokus på de manglende praktikpladser. 12.000 unge står i dag uden en praktikplads – er du én af dem?

”Vi har som samfund en forpligtelse til at sikre, at de unge får en uddannelse.” udtaler Henrik Mielke adm. direktør i den landsdækkende entreprenørvirksomhed Enemærke & Petersen.

En holdning som Minuba deler, og forsøger at sætte fokus på. Derfor har Minuba valgt at tage to praktikanter ind fra KEA (Københavns Erhvervsakademi).

Begge praktikanter læser til datamatiker, og er hurtigt blevet en aktiv del af Minubas udviklerteam. Her arbejder de dagligt, og har fået ansvaret for et individuelt projekt som skal understøtte den fremtidige forretning.

Samtidig tilføjer de en stor værdi til Minuba, både arbejdsmæssigt og socialt. Udover at praktikanterne skaber værdi for Minuba, bidrager praktikforløbet også med en stor værdi for begge praktikanter.

Po, den ene praktikant hos Minuba fortæller: "Minuba har indtil videre givet mig masser af livslang erhvervserfaring.”

At Minuba har valgt at inddrage praktikanter i virksomhedens drift vidner om den holdning, som Minuba forsøger at sætte fokus på.

Derfor var Minubas støtte til DM i Skills også et udtryk for den generelle holdning om, at det er vigtigt støtte den danske ungdoms vej til arbejdsmarkedet.

En vej som kræver, at flere virksomheder får øjnene op for inddragelsen af praktikanter, som aktive medspillere på arbejdspladsen.

Øget fokus på håndværks- og servicebranchen

Minuba ønsker at være med til at udvikle hele håndværks- og servicebranchens måde at tænke – og drive forretning – på. Derfor synes vi, at det er vigtigt at sætte et positivt fokus på selve håndværksfaget, som et ambitiøst valg med mange muligheder.

En god forretning er baseret på dygtige og kompetente medarbejdere, og det starter allerede på skolebænken!

Derfor valgte Minuba at sponsorerer DM i Skills 2018, som giver de unge chancen for at vise deres talent:

"Minuba vil hjælpe håndværkere med at drive en professionel forretning og vi ser netop, at evnen til at skabe en forretning, starter med en god faglig ballast. Det er derfor rigtig vigtigt, at vi fastholder og øger tilgangen af lærlinge til håndværksfagene, og at håndværksvirksomhederne ser den værdi, som lærlinge kan være med til at tilføje til virksomheden. Derudover skal mester bruge lærlingenes kompetencer for, at sikre virksomhedens og branchens fremtid og dermed undgå, at der mangler gode medarbejdere om 5 år! ” udtaler adm. direktør for Minuba, Casper Hassø Nielsen.

En holdning som Minuba deler med indehaver af Øens Murerfirma, Jan Elving:

Vi tror på, at det er en god forretning på sigt at tage lærlinge, men vi gør det også, fordi alle skal have en chance. Og jeg kan bare se, hvor meget vores lærlinge vokser i løbet af et lærlingeforløb.”.

 

Læs mere: