Opret ekstra arbejde - Minuba

Opret ekstra arbejde

Ekstraarbejde bruges til at oprette time- og materialeregistreringer, der ikke var en del af den oprindelige ordre. Derfor kan du kun oprette ekstraarbejder på en ordre der allerede er godkendt. På den måde kan du let lave en samlet faktura på den oprindelige opgave samt de tilhørende ekstraarbejder.

Når du skal oprette ekstraarbejde på en arbejdsseddel kan du gøre det ved at klikke på “Opret ny” -> “Ekstraarbejde” eller find den i statusmenuen på arbejdssedlen som vist nedenunder.

Når du opretter ekstraarbejdet vil du blive bedt om at navngive dit ekstraarbejde.

Arbejdssedlen for ekstraarbejde er lidt enklere end den almindelige arbejdseddel og indeholder følgende afsnit.


Dette afsnit indeholder statusmenuen på samme måde som på arbejdssedlen og bliver brugt til at vise ekstraarbejdets status og give dig mulighed for at lave ændringer.


Hvordan opretter jeg tilbud på et ‘Ekstra arbejde’?

Med følgende funktion kan du nemt håndtere mersalg i din forretning, hvis din nuværende arbejdsindsats har ledt til flere opgaver hos en kunde.

Hvis du har rettighed til at oprette tilbud og ekstra arbejde i Minuba, kan du også oprette et tilbud til dit ekstra arbejde.

Du vælger om det skal være et tilbudskladde eller en ordrekladde, første gang du opretter Ekstra Arbejdet.

Et tilbud på ekstra arbejde vil virke som et almindeligt tilbud. Tilbuddet bliver oprettet som en kladde, hvor du skal udfylde dels din kalkulation og dine tilbudsbeskrivelser.

Hvis du har oprettet tilbud på et eller flere ekstra arbejder kan du sende dem afsted til kunden sammen. Se eksempel nedenfor.

 

Du finder dit tilbudsdokument i menuen

Har du brug for at se dit tilbudsdokument i forbindelse med et ‘Ekstra arbejde’, kan du finde det oppe i menuen under pilen ‘Ekstra arbejde’.


Materialeregistrering

Materialeregistering virker på samme måde som på den almindelige arbejdsseddel.


Registrerede timer

Du kan registrere arbejdstid på ekstraarbejde alle steder hvor du også kan registere tid på den almindelige arbejdsseddel. Dvs. “Planlægning”, “Min tid”, “Min plan” og “Ekstraarbejde”. Husk at du altid kan søge på ordrenummeret for at finde tilhørende ekstraarbejder. Prøv evt. at søge efter ordrenummer eller ordrenavn.

Nedenfor er et eksempel fra “Min tid”:

Du registrerer tid ved at benytte knappen “Timeregistrering” under handlinger på ekstraarbejdet ligesom på den almindelige arbejdsseddel.


Fakturering af Ekstra Arbejdet

Materialer og timer låst til faktura

Fungerer lige som på en arbejdsseddel og indeholder de linjer, der er blevet låst til en faktura.


Oversigt over Ekstra arbejde

Inde på din hovedordre, kan du se en tabel over alt ‘ekstra arbejde’ tilhørende denne ordre.
I denne tabel kan du se, hvor se hvor stor en omkostning der er på ekstra arbejdet, samt prisen, dækningsgrad og hvor meget der er blevet faktureret.

Under tabellen kan du også se en samlet udregning af alle de tilhørende ekstra arbejde.

 


Afslutning af ekstra arbejder

En arbejdsseddel kan ikke færdigmeldes før at alle tilhørende ekstraarbejder er færdigmeldte. Hvis man vil færdigmelde arbejdssedlen på ordren, så skal alle arbejdssedler for ekstra arbejde være færdigmeldt. Hvis man vil færdigmelde en arbejdsseddel med ikke færdigmeldte ekstraarbejder, så får man en besked om, at hvis man fortsætter bliver ekstraarbejdet færdigmeldt.

Færdigmelder du et ekstraarbejde påvirker det ikke de øvrige ekstraarbejder.


Slet ekstraarbejde

Fra statusmenuen på ekstraarbejde kan du også slette et oprettet ekstra arbejde.

Hvis du trykker “Slet” så sletter du ekstraarbejdet permanent. Hvis du har nogle materialer eller timer registeret, bliver du bedt om at vælge, hvor til de skal overføres, enten til arbejdssedlen eller et andet ekstraarbejde.