Grossistbestillinger

Bestil varer fra grossister til din arbejdsseddel

Under Grossistindkøb kan du bestille varer fra dine grossisters webshop direkte til din arbejdsseddel i Minuba. Du slår det til under ‘Administration -> Grossistaftaler’ ved at sætte flueben i ‘Aktiver ordrebekræftelser i Minuba’

Inde på arbejdssedlen kan du under afsnittet Grossistindkøb trykke på knappen ‘Køb ind hos grossisten’

(bemærk at dette afsnit kun er synligt, hvis du har slået funktionen til).

Du bliver nu ført over til grossistens webshop, hvor du kan handle materialer til din ordre i Minuba. Bemærk at feltet rekv. skal være udfyldt med det korrekte ordrenummer fra Minuba, for at varerne automatisk kan komme ind på den korrekte arbejdsseddel i Minuba.

Grossistindkøb 2

Når grossisten efterfølgende sender en ordrebekræftelse, følgeseddel eller faktura til Minuba, bliver bestillingerne og de tilhørende linjer vist i afsnittet Grossistindkøb, hvor du kan overføre dem til materiale-registreringen.

Når du er færdig med at finde materialer i Grossistens webshop til din arbejdsseddel, sender du ordren.

Genindlæs siden med din arbejdsseddel i Minuba, og du ser en bekræftelse på, at ordren er på vej fra Grossisten.

Når Grossisten har dannet en elektronisk ordrebekræftelse for bestillingen, lægges denne op på en FTP, hvorefter Minuba henter den. Der kan gå op til 20 minutter, fra du har afgivet ordren i webshoppen, til materialerne kan ses på din arbejdsseddel i Minuba.

Når Minuba har hentet ordrebekræftelsen og knyttet den til arbejdssedlen, bliver de bestilte materialer overført og kan ses på arbejdssedlen under afsnittet ‘Grossistindkøb’. Du kan se på bestillingen og dens linjer, hvilken status de har.

Når en linje har status ‘Leveret’ kan den overføres til materiale-registrering. De enkelte linjer får status ‘Leveret’ så snart der er modtaget en følgeseddel fra Solar der angiver, at det bestilte materiale er leveret. Du har også mulighed for selv at frigive de enkelte linjer ved manuelt at markere dem som ‘Leveret’. Dette gøres ved at trykke på knappen: ikon

Overfør materialer fra grossistbestillinger til arbejdsseddelen

Du åbner en grossistbestilling op ved at klikke på knappen ‘Vis’ (i højre side af linjen). For at overføre alle linjer fra grossistbestillingen trykker du på knappen ‘Overfør’.

For at afvise bestillingen trykker du på ‘Afvis’. Bemærk at det kun er indlæsningen til arbejdssedlen du afviser, købet er stadig foretaget.

I dialogen som kommer frem, kan du overføre eller slette enkelte linjer ved at klikke på enten overfør-ikonet eller slet-ikonet og derefter på ‘OK’.

Behandlede grossistbestillinger

Når en grossistbestilling er færdigbehandlet på en arbejdsseddel flyttes denne til sektionen ”Behandlede indkøbsordrer”.

Her er det muligt at se, hvilke materialer, der er på hvilke bestillinger, samt at se det originale pdf-bilag tilknyttet en indkøbsfaktura (hvis det er medsendt) ved at trykke på knappen “Vis faktura”.

Se afviste grossistbestillinger

Hvis der ligger nogle afviste grossistbestillinger på ordren vil der kommer en knap frem som man kan klikke på.

Klik på billede for at se det større.

Herefter vil de være synlige:

Overblik over ´Grossistbestillinger´ på både arbejdsseddel og indkøbsfaktura

Når Minuba har modtaget en grossistbestilling fra din grossist, kan denne ses under ´grossistbestillinger` på den tilhørende arbejdsseddel.

Under dine grossistbestillinger kan du følge med i din bestilling. Du kan se materialerne, samt hvilken status de har, baseret på dine handlinger.

Arbejdsseddel >> Grossistbestillinger

Status: Her kan du se hvor mange linjer i bestillingen der er behandlet.

Type: Her kan du se hvad der er modtaget fra grossisten, det kan være en ordrebekræftelse, en delvis følgeseddel, en følgeseddel eller en faktura

Hver grossistbestilling for den gældende ordre kan foldes ud ved at klikke på den lille pil til venstre, så du kan se  alle de materialer der er bestilt.

Grossistindkøb

Når du har åbnet en grossistbestilling, kan du overføre linjer til materialeregistreringen eller slette enkelte linjer ved at klikke på enten overfør-ikonet eller slet-ikonet og derefter på ‘OK’. Ud fra hvert materiale vil du se en statusbeskrivelse samt en farve. Status og farve ændrer sig i takt med at linjerne behandles af dig.

Grossistbestilling i MInuba

Bedre overblik med Status, Dato og ”Behandlet af”

For at få overblik over hvad der er ”sket” med dine materialer, hvornår det er sket, og af hvem en handling er udført, skal du kigge på linjerne på din grossistbestilling. Statusserne ændrer sig i takt med at du manuelt behandler linjerne.

Oversigt over grossistbestilling på arbejdsseddel

Bestilt hos grossist / Følgeseddel modtaget / Faktura modtaget (gul) = materialet er bestilt og er ikke blevet overført til materiale-registreringen eller slettet endnu.

Overført til materialeliste (grøn) = materialet er overført fra grossistbestillingen til materialelisten.

Slettet materiale (grå) = materialet er blevet slettet fra denne grossistbestilling og kan derfor ikke overføres til materiale-registreringen.

Kolonnen for ”Dato” viser, hvornår du foretager en handling og kolonnen ”Behandlet af” fortæller dig, hvem der har foretaget en handling.

Afvigelser mellem faktura og ordrebekræftelse på grossistbestillinger

Hvis der på en grossistbestilling er modtaget både en ordrebekræftelse og en faktura så kan der i visse tilfælde være forskel på linjerne. Dette kan f.eks. skyldes, at man har ændret sin bestilling efter at havde modtaget ordrebekræftelsen. Når der er afvigelser på en linje vil det blive vist med et udråbstegn udfor varenummeret på linjen. Hvis du klikker på udråbstegnet, vil du se en dialogboks med detaljer om forskellen.

Se din grossistbestilling direkte på din indkøbsfaktura

I indkøbsmodulet på din indkøbsfaktura, kan du se den grossistbestilling der passer til fakturaen. Det giver dig et overblik over hvilke handlinger der er foretaget med dine materialer, samt om priserne stemmer overens.

Se din grossistbestilling direkte på din indkøbsfaktura

Tydelig kommunikation om ændring på fakturalinjerne

Ud fra hver fakturalinje, er der tilføjet et statusikon, som giver besked hvis der er foretaget ændringer på linjerne.

Overfør indkøbsfaktura til arbejdsseddel

Delvist behandlede indkøbsfakturaer

Under `Indkøb` kan du få et overblik over alle de fakturaer hvor alle linjer endnu ikke er overført til en ordre. Under den nye fane ´Delvist behandlede fakturaer´ vil fakturaer hvor ikke alle linjer er overført, automatisk lægge sig. Dette betyder at du kan forlade fakturaen og vende tilbage til den senere.

Overblik over grossistbestillinger

Grossistbestilling på app

Inde på en ordre skal du som vist på nedenstående billede klikke på menuen øverst i højre hjørne.

Vælg herefter ”Grossistbestillinger”.

På denne side kan du se grossistbestillingerne på den nuværende ordrer

Minuba grossistbestillinger

Behandling af grossistbestillingslinjer på app

I ’Grossistbestillinger’ (vælges i burgermenuen til højre, når du er på en sag) kan du en enten få vist den specifikke grossistbestilling, eller du kan afvise den.

Grossistbestilling i app

Hvis du gerne vil overføre de enkelte materiale-linjer fra bestillingen til arbejdssedlen, skal du vælge ’Vis grossistbestilling’. Her vil du få mulighed for at se de 3 første linjer på bestillingen, der hurtigt kan give dig et hint om, hvad bestillingen omhandler. Hvis du allerede her gerne vil have mulighed for at overføre alle linjerne til arbejdssedlen. Så skal du trykke på ’Overfør alle linjer’, og derefter vil du kunne se alle de overførte linjer i materiale-registreringen på arbejdssedlen.

Hvis du klikker på ”detaljer” vil du blive vist detaljerne fra både leverandøren og fra Minuba.

Grossistdetaljer

Grossistindkøb på app

Grossistindkøb fra en ordre

Når du er på en ordrer klikker du på menuen i øverste højre hjørne, og derefter på ”Grossistindkøb”

Tryk på den grossist du ønsker at købe fra.

Når du har valgt grossist, kan du herefter vælge, hvorvidt du ønsker at handle gennem webshoppen eller appen.

Såfremt grossisten kun har en af delene, vil kun en mulighed blive vist.

Grossistindkøb fra en indkøbs siden

Du kan også vælge at købe ind fra indkøbs-siden. Denne finder du i menuen til venstre i appen.

Fra indkøbs siden klikker du på ”Køb ind hos dine grossister”- knappen, som set herunder.

Dette vil lede dig til ”Grossist indkøb” – præcis samme side som ved ”Grossistindkøb fra en ordrer”

Klikker du ind på en af grossisterne vil du dog denne gang blive mødt af en ny side, der spørger hvorvidt indkøbet er ordrerelateret.

Ønsker du ikke, at det er et ordrerelateret køb, så klikker du bare på knappen i bunden af siden (Gå til webshoppen via din browser).

Hvis du derimod gerne vil have, at købet skal være ordrerelateret klikker du på knappen øverst og får vist muligheden for at vælge en ordrer. Du klikker herefter på ”Vælg ordre”-knappen og der vil komme en liste med de mulige ordrer. Vælg den ordre indkøbet skal registreres på.

Når du har valgt en ordrer vil den blive vist på siden, og du kan herefter klikke videre til webshoppen via knappen i bunden.

OBS! Nogle grossister kræver, at du vælger en ordre inden du kan handle. Hvis dette er tilfældet vil du ikke kunne gå til webshoppen før du har valgt en ordre.

Forrige artikel: ‘Kvalitetssikring’ Næste artikel: ‘Behandl indkomne indkøbsfaktura’