Grossistbestillinger direkte fra din arbejdsseddel i Minuba

Grossistbestillinger

Bestil varer fra Solar til din arbejdsseddel

Under Grossistbestillinger kan du bestille varer fra Solar webshop direkte til din arbejdsseddel i Minuba, hvis du har slået det til under Administration -> Grossistaftaler -> Solar indstillinger.

Inde på arbejdssedlen kan du under afsnittet Grossistbestillinger trykke på knappen ‘Vælg og bestil materialer’ (bemærk at dette afsnit kun er synligt, hvis du har slået funktionen til).

Grossistbestillinger fra Solar

Du bliver nu ført over til Solars webshop, hvor du kan handle materialer til din ordre i Minuba. Bemærk at feltet rekv. skal være udfyldt med det korrekte ordrenummer fra Minuba, for at varerne automatisk kan komme ind på den korrekte arbejdsseddel i Minuba.

Når du er færdig med at finde materialer i Solars webshop til din arbejdsseddel, sender du ordren.

Når du genindlæser siden med din arbejdsseddel i Minuba, ser du en bekræftelse på at ordren er på vej fra Solar.

Når Solar har dannet en elektronisk ordrebekræftelse for bestillingen, lægges denne op på en FTP, hvorefter Minuba henter den. Der kan gå op til 20 minutter, fra du har afgivet ordren i Solar webshop, til materialerne kan ses på din arbejdsseddel i Minuba.

Når Minuba har hentet ordrebekræftelsen og knyttet den til arbejdssedlen, bliver de bestilte materialer overført og kan ses på arbejdssedlen under afsnittet ‘Grossistbestillinger’. Du kan se på bestillingen og dens linjer, hvilken status de har.

Når en linje har status ‘Leveret’ kan den overføres til materialeregistrering. De enkelte linjer får status ‘Leveret’ så snart der er modtaget en følgeseddel fra Solar der angiver at det bestilte materiale er leveret. Du har også mulighed for selv at frigive de enkelte linjer ved manuelt at markere dem som ‘Leveret’. Dette gøres ved at trykke på knappen:

Overfør materialer fra grossistbestillinger til arbejdsseddelen

Du åbner en grossistbestilling op ved at klikke på knappen ‘Vis’ (i højre side af linjen). For at overføre alle linjer fra grossistbestillingen trykker du på knappen ‘Overfør’.

For at afvise bestillingen trykker du på ‘Afvis’. Bemærk at det kun er indlæsningen til arbejdssedlen du afviser, købet er stadig foretaget.

Grossistbestillinger

I dialogen som kommer frem, kan du overføre eller slette enkelte linjer ved at klikke på enten overfør-ikonet eller slet-ikonet og derefter på ‘OK’.

Overfør linjer fra grossistbestillinger

Se afviste grossistbestillinger

Hvis der ligger nogle afviste grossistbestillinger på ordren vil der kommer en knap frem som man kan klikke på.

Klik på billede for at se det større.

Herefter vil de være synlige:

Overblik over ´Grossistbestillinger´ på både arbejdsseddel og indkøbsfaktura

Når Minuba har modtaget en grossistbestilling fra din grossist, kan denne ses under ´grossistbestillinger` på den tilhørende arbejdsseddel.

Under dine grossistbestillinger kan du følge med i din bestilling. Du kan se materialerne, samt hvilken status de har, baseret på dine handlinger.

Arbejdsseddel >> Grossistbestillinger

Status: Her kan du se, hvis en grossistbestilling er helt eller delvist modtaget.

Hver grossistbestilling for den gældende ordre kan foldes ud ved at klikke på den lille pil til venstre. Når pilen klikkes kan du se alle de materialer der er bestilt under denne bestilling.

Overblik over grossistbestillinger

Når du har åbnet en grossistbestilling, kan du overføre linjer til materialeregistreringen eller slette enkelte linjer ved at klikke på enten overfør-ikonet eller slet-ikonet og derefter på ‘OK’. Ud fra hvert materiale vil du se en statusbeskrivelse samt en farve. Status og farve ændrer sig i takt med at linjerne behandles af dig.

Overblik over Grossistbestillinger

Bedre overblik med Status, Dato og ”Behandlet af”

For at få overblik over hvad der er ”sket” med dine materialer, hvornår det er sket, og af hvem en handling er udført, skal du kigge på linjerne på din grossistbestilling. Statusserne ændrer sig i takt med at du manuelt behandler linjerne.

Beskrivelse af kolonnen ”Status”

Bestilt hos grossist (gul) = materialet er bestilt og er ikke blevet overført til materialeregistreringen eller slettet endnu.

Overført til materialeliste (grøn) = materialet er overført fra grossistbestillingen til materialelisten.

Slettet materiale (grå) = materialet er blevet slettet fra denne grossistbestilling og kan derfor ikke overføres til materialeregistreringen.

Kolonnen for ”Dato” viser, hvornår du foretager en handling og kolonnen ”Behandlet af” fortæller dig, hvem der har foretaget en handling.

Se din grossistbestilling direkte på din indkøbsfaktura

I indkøbsmodulet på din indkøbsfaktura, kan du se den grossistbestilling der passer til fakturaen. Det giver dig et overblik over hvilke handlinger der er foretaget med dine materialer, samt om priserne stemmer overens.

Se din grossistbestilling direkte på din indkøbsfaktura

Tydelig kommunikation om ændring på fakturalinjerne

Ud fra hver fakturalinje, er der tilføjet et statusikon, som giver besked hvis der er foretaget ændringer på linjerne.

Overfør indkøbsfaktura til arbejdsseddel

Delvist behandlede indkøbsfakturaer

Under `Indkøb` kan du få et overblik over alle de fakturaer hvor alle linjer endnu ikke er overført til en ordre. Under den nye fane ´Delvist behandlede fakturaer´ vil fakturaer hvor ikke alle linjer er overført, automatisk lægge sig. Dette betyder at du kan forlade fakturaen og vende tilbage til den senere.

Overblik over grossistbestillinger

Grossistbestilling på app

Inde på en ordre skal du som vist på nedenstående billede klikke på menuen øverst i højre hjørne.

Vælg herefter ”Grossistbestillinger”.

Tryk på ”vælg grossist webshop” og brug dropdown menuen til at vælge din ønskede grossist.

Når du har valgt grossist, kan du herefter vælge hvorvidt du ønsker at handle gennem webshoppen eller appen. Såfremt grossisten kun har en af delene, vil kun en mulighed blive vist.

Forrige artikel: ‘Kvalitetssikring’Næste artikel: ‘Behandl indkomne indkøbsfaktura’