Nem navigation i Minuba

Der er forskellige tips og tricks, der kan gøre din hverdag i Minuba nemmere. Der er selvfølgelig genvejstasterne, der er lavet specifikt til Minuba, som er beskrevet i artiklen ”Hvilke genvejstaster kan jeg benytte i Minuba”

Denne artikel vil i stedet handle om mere generelle fif, der kan gøre din hverdag og arbejdsgang i Minuba lettere.

Pileknapperne i browseren

Firefox:

Chrome:

Pileknapperne i browseren kan bruges til at navigere frem og tilbage i Minuba. ”Pil tilbage” fører dig til den forrige side, du var på i browseren.

Et eksempel: Skal du oprette flere brugere, behøver du ikke gå i ’Indstillinger’ – ’Administration’ – ’Brugere’ – ’Opret ny’, hver gang du vil oprette en ny bruger. Du kan i stedet gemme brugeren og klikke på ”pil tilbage”, som fører dig tilbage til oversigten over dine brugere. Her kan du klikke direkte på ’Opret ny’.

Ctrl+klik (nyt vindue)

I stedet for at navigere frem og tilbage i samme vindue, kan du åbne den nye side i et nyt vindue i browseren. Dette gøres ved at holde Ctrl-tasten nede, mens du klikker på det, du gerne vil have åbnet i et nyt vindue:

Ctrl+klik

Ctrl+klik - Nyt vindue

Ctrl+S

Ved denne kommando gemmer du automatisk de ændringer, du har lavet. Du behøver dermed ikke klikke på gem.

Ctrl+F

Denne kommando giver dig en yderligere søgefunktion, som fremhæver søgeordet på siden.

Et eksempel: Har du en faktura med mange varelinjer, hvor du leder efter en specifik af dem, kan du taste Ctrl + F, og du vil få et nyt søgefelt frem enten i bunden eller toppen af siden. Her skriver du søgeordet, og det fremhæves med det samme på siden, så du tydeligt kan se, hvor ordet står henne. Derudover kan du se, hvor mange gange ordet forekommer, du kan navigere frem og tilbage mellem forekomsterne via pilene eller du kan fremhæve dem alle.

Søgefeltet:

Ctrl+F søgefelt

Fremhævning af det søgte ord:

Ctrl+F fremhævet tekst

Markér flere registreringer på samme tid

I planlægningsfanen har du mulighed for at markere flere registreringer på samme tid. Dette kan gøres på to måder:

• Hold Ctrl-tasten nede og klik på alle de registreringer, du vil markere. Du kan se, at de er markeret ved, at de får en mørkere kant:

Flere markerede registreringer - Ctrl+klik

• Hold Ctrl-tasten nede og klik med musen uden for en registrering. Hold venstre musetast nede mens du markerer hen over alle de registreringer, du gerne vil have markeret. Markeringsfeltet er en svag lyseblå firkant, som du kan udvide med musen:

Flere markerede registreringer - træk med mus

Kopier registreringer i ’Planlægning’

Holder du Ctrl-tasten nede og klikker med musen på en planlagt eller registreret tid, kan du trække og kopiere denne til en anden medarbejder. Du behøver ikke at blive ved med at holde Ctrl-tasten nede, blot du ikke slipper musetasten:

Kopier registreringer i Planlægning

”Opret ny”

Denne funktion tilpasser sig efter, hvor du befinder sig i Minuba. Nogle muligheder ligger altid i funktionen, f.eks. ’tilbud’, ’ordre’ og ’kunde’. Andre kommer frem, så ’Opret ny’ passer til det menupunkt, du befinder dig i. Er du f.eks. i ’Indstillinger’ – ’Administration’ – ’Materiale’, vil der komme to nye muligheder: ’Tilføj nyt materiale’ og ’Tilføj nyt kortnummer’:

Opret ny

Du er nu klar til endnu nemmere at kunne arbejde og navigere rundt i Minuba.

God arbejdslyst!