Hvordan kan jeg importere flere adresser med samme adressetype for mine kunder

I følgende artikel gennemgår vi, hvordan du i Minuba importerer flere adresser med samme adressetyper for dine kunder.

Hvis du har nogle kunder som har en del adresser for eksempel flere installationsadresser, så kan du bruge kundeadresseimporten til at indlæse dem alle på én gang.

OBS! Kunderne skal være oprettet inden du indlæser adresserne. Du kan læse her, hvordan du indlæser en kundeliste.

For at indlæse kundeadresser skal du først klikke på tandhjulet og vælge kunder:

Kunder tandhjul

Derefter vælger du ‘importer kundeadresser’ under  knappen ‘import/eksport’ i kundelistesiden.

Der vil komme en pop-up vindue frem, hvor du kan vedhæfte filen, som indeholder kundeadresserne. Filen skal være i CSV format.

På kundeadresseimportsiden kan du kunne vælge, hvad hver kolonne skal indeholde. Vær opmærksom på, at kundenr. og adressetype er påkrævet. Du bestemmer, hvilke andre felter skal med.

I CSV filen kan du vælge at indsætte en række i toppen som indikerer, hvad hver kolonne indeholder. Hvis det er gjort, kan du i kundeadresseimportsiden hakke af på ‘1. rækker er kolonneoverskrifter’. Systemet vil prøve at finde hver type af kolonneoverskrifterne.

Når du er færdig med at vælge kolonner, kan du klikke på knappen ‘Gem og indlæs’ øverst på højre side.

Kundeadresserne blive gemt, såfremt de er indlæst korrekt. Hvis kundeadresserne ikke indlæses korrekt, vil du få en besked, som fortæller dig, hvilke linjer der har fejl og/eller advarsler samt hvad der gøres for de pågældende linjer. Du kan vælge at acceptere beskeden ved at trykke på ‘Gem og indlæs’ knappen igen, hvor alle gyldige kundeadresser vil blive gemt. Du kan også vælge at trykke på ‘Afvis’ knappen. Derefter rette adresserne i CSV filen og prøve at importere igen.

Alle kundeadresser vil blive gemt under de kunder med det angivet kundenr.

Vi har nu gennemgået, hvordan du importerer flere adresser med samme adressetype for din kunder. Rigtig god arbejdslyst!