Hvordan bruger jeg integrationen BeJour / Inventio?

BeJour / Inventio er et bogføringssystem baseret på Microsoft Business Central. Integrationen med Minuba giver dig mulighed for, at du kan få regnskabsdata fra din Minuba overført til BeJour / Invetio, så du kan automatisere flere af dine regnskabsprocesser.

Denne artikel gennemgår, hvordan du bruger integrationen til Beierholm Bejour eller Inventio.

Eksportér salgsfakturaer fra Minuba til BeJour / Inventio

Det er muligt at eksportere salgsfakturaer fra Minuba til Inventio.

For at eksportere fakturaer er det først nødvendigt at aktivere SMARTapi hos Inventio: https://www.inventio.it/smart/smartapi

Nedenfor viser vi, hvordan du aktiverer Inventio som dit økonomisystem i Minuba:

1. Aktivering af Inventio som økonomisystem i Minuba

• Klik på “Tandhjulet” øverst i højre hjørne og vælg: “Administration“.
  • Derefter går du ned til: ‘Tilvalgsmoduler‘ og her vælger du “Integrationsmodul til økonomisystem”.
  • “Vælg økonomisystem“ vælger du “Inventio” og trykker på “Gem“.

2. Indtast Ref-id

• Du finder dit Inventio Ref-id under SMARTpanel og SMARTalias.

3. Vælg hvordan fakturaer skal eksporteres

Fakturaer eksporteres til en finanskladde med tilknyttet PDF.

For at eksportere salgsfakturaer, skal du:

• Angive hvilken driftskonto der skal benyttes
  • Angive hvilken momsgruppe der skal benyttes for linjer med eller uden moms
  • Vælge debitorbogføringsgruppe for nye kunder i Danmark, EU og udenfor EU
  • Vælge virksomhedsbogføringsgruppe for nye kunder i Danmark, EU og udenfor EU
  • Vælge momsvirksomhedsbogføringsgruppe for nye kunder i Danmark, EU og udenfor EU
  • Vælge om du ønsker at eksportere indkøbsfakturaer
  • Vælge kreditorbogføringsgruppe for nye kreditorer i Danmark, EU og udenfor EU

Når du godkender og eksporterer dine fakturaer, vil en faktura fremstå således i Business Central hos BeJour/Inventio

Minuba Integration til BeJour/Inventio

Kontotypen er markeret som Debitor, og kontonr, svarer til kundenummeret i Minuba.

Udenlandske debitorer/kreditorer

Hvis du handler med udlandet og har oprettet leverandører og/eller kunder der befinder sig uden for Danmark, skal du angive en landekode i Minuba.
Landekoden skrives ind i feltet Land

Se listen over landekoder her:

Bejour Landekoder i Minuba

Løbende synkronisering af kundeoplysninger

Normalt bliver kundeoplysninger i Minuba overført til BeJour/Inventio, når der eksporteres en salgsfaktura. Derudover har man mulighed for at aktivere løbende synkronisering af kundeoplysninger, således at hvis man ændrer en kundes stamoplysninger eller standard kontakt- eller faktureringsadresse, vil disse ændringer automatisk blive overført med det samme.

Denne funktion kan findes på Bejour/Inventio indstillings-siden i Minuba, under ”Generelle indstillinger”, hvor man skal klikke på knappen ”Vis avancerede indstillinger”.

Import af udlignede fakturaer

Fakturaer som er blevet betalt i Inventio kan importeres til Minuba, så de også ses som betalte. Dette gøres på siden ‘Fakturering’

1. Gå til ‘Fakturering’

2. Klik på knappen ‘Import/eksport’

3. Klik på ‘Importér betalinger fra økonomisystem’

Bemærk: For at kunne importere udligninger fra en kreditnota, så SKAL kreditnotaen være lavet ud fra en eksisterende faktura i Minuba.

Tilknyt afdeling på faktura når der eksporteres til Bejour/Inventio

For at tilknytte en afdeling på fakturaen når den skal eksporteres skal afdelingen først sættes op i Bejour / Inventio. Klik på Finans og derefter på Dimensioner.

Bejour Inventio

Tryk på ”+ Ny” for at oprette en Dimension som f.eks. kan indeholde afdelingerne: Tømre, VVS, Snedker osv.
For at oprette en afdeling skal du markere dimensionen, klikke på Dimension og derefter på Dimensionsværdier.

Bejour Inventio

Klik på ”+ Ny” for at oprette en afdeling. Navnet på afdelingen i Bejour / Inventio skal stemme overens med navnet på afdelingen i Minuba.

Bejour Inventio

Således bruger du integrationen til Inventio.
Du kan læse mere om vores integrationer her.

Forrige artikel: ‘E-conomic’ Næste artikel: ‘Integrationer til økonomisystemer i Minuba’