Avanceintervaller til beregning af salgspris

I Minuba er der mange måder, at sætte virksomhedens avancer. En af måderne er at benytte avanceintervaller også kaldet en avancetrappe. Avanceintervallerne giver mulighed for, at du kan differentiere dine avancer på baggrund af grossistmaterialernes enhedspris. F.eks. kan du lægge en større avance på materialer, som ikke koster så meget, og mindre avance på materialer der koster mere.

Læs om de andre muligheder for at definere avanceregler i Minuba

Sådan gør du

Er du Administrator, kan du indstille avanceintervallerne i Minuba under virksomhedsindstillinger. Klik på “tandhjulet” -> “Virksomhedsindstillinger”.

Under afsnittet “Fakturering” finder du “Avanceintervaller for grossistmaterialer i kroner”:

Avanceintervaller

I eksemplet ovenfor er det lavet en standardavance på 30% og fire intervaller, hvor starten ikke inkluderer tallet og slutningen af intervallet er inkluderende som “Til og med”. Både standardavance og intervallerne bliver i eksemplet beregnet ud fra listeprisen. Du kan selv vælge om avancen skal beregnes på baggrund af omkostning eller listepris.

Eksempel 1:

Et materiale har en listepris på 7,50 koner. Den ligger i intervallet 1 til 10 og tillægges derfor en avance på 100% så salgsprisen bliver 15 kr.

Eksempel 2:

Et materiale har en listepris på 20 koner. Den ligger i intervallet 10 til 20 og tillægges derfor en avance på 80% så salgsprisen bliver 36 kr.

Eksempel 3:

Et materiale har en listepris på 2.000 koner. Den ligger ikke de angivne intervaller, så derfor vil standardavancen på 30% blive benyttet. Derfor bliver salgsprisen 2.600 kr.