Stop uddannelsessnobberiet og skab mere vækst - Minuba

Stop uddannelsessnobberiet og skab mere vækst

En tendens har igennem længere tid spredt sig blandt unge og deres uddannelsesvejledere. Der bliver ofte set ned på erhvervsuddannelserne, mens manglen på faglærte folk inden for de mange håndværks- og servicefag fortsat stiger stødt.
I et debatindlæg i Jyllands-Posten fra den 17. juli 2018 deler snedkermester Poul Andersen fra Hornum sin bekymring om uddannelsessnobberiet, der fortsat spreder sig blandt unge som fravælger erhvervsuddannelserne til fordel for en gymnasial uddannelse.

Han uddyber:
Som gammel håndværker, der, på trods af kun syv års hver anden dags skolegang, har klaret mig anstændigt, drevet virksomhed med op til 42 ansatte, er det ”trykkende” at opleve, hvordan nogle af de unge mennesker ser ned på håndens arbejde.

Minuba deler holdningen om, at det er vigtigt at uddannelsessnobberiet stopper, og at erhvervsuddannelserne bliver anerkendt samt at der bliver sat fokus på vigtigheden ved, at der også er mange muligheder for at avancere med en erhvervsuddannelse i ryggen.

Man vælger fra, fordi det er meget finere at få en højere uddannelse betalt af samfundet, herefter få et arbejde på et fint kontor, hvor man kan møde sent i sit pæne tøj, kun arbejde med hovedet, og man bliver ikke hverken beskidt eller fysisk træt. Det er simpelthen en drøm om kors og mange stjerner på.” fortæller Poul Andersen.

Hos Minuba ønsker vi at bringe fokus på vigtigheden ved at anerkende håndværks- og servicefagene. Minuba anerkender i høj grad håndværks- og servicefagene og ved, hvor vigtige de er, for at få Danmarks hjul til at dreje rundt. Derfor er vores vigtigste mission at tilbyde et online sagsstyringssystem alle håndværks- og servicefolk, for at sikre dem et effektivt arbejdsflow.

Vil du læse hele debatindlægget? Læs det her

Ledige studiepladser

En opgørelse fra Dansk Byggeri viser, at der på 17 studier inden for byggeriet stadig er plads til studerende. Det er særligt diplomingeniører, bygningskonstruktører og byggekoordinatorer der er brug for ude på virksomhederne.

Læs mere her om, hvilke studiepladser, der fortsat er ledige pladser på.