Minuba støtter alle kvinder i håndværks- og servicebranchen – gør du? - Minuba

Minuba støtter alle kvinder i håndværks- og servicebranchen – gør du?

Minuba støtter alle kvinder i håndværks- og servicebranchen

I dag er det Kvindernes Internationale Kampdag og derfor sætter vi et skarpt fokus på kvindernes rolle i branchen.

Kvindernes Internationale Kampdag har forskellig personlig betydning, afhængig af hvor i verden man befinder sig, men også efter hvilken branche man tilhører. Indenfor bygge- og anlægsbranchen er der nemlig stor mangel på stærke kvinder.

Nye tal fra Dansk Byggeri viser, at det i dag kun er ni procent af medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen som er kvinder og sådan har det desværre været de sidste 20 år.

Stadig flere bygge- og anlægsvirksomheder har fået sværere ved at skaffe de medarbejdere, de har brug for. Og vi går glip af en masse talenter, hvis vi kun leder i den ene halvdel af befolkningen – nemlig blandt mændene”, siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen, der er formand for det nye kvinderåd, som Dansk Byggeri netop har offentliggjort.

Ligesom Dansk Byggeri, støtter Minuba også op om, at der skal flere kvinder ind i håndværks- og servicebranchen. Og derfor nikker Minubas administrerende direktør også genkendende til Lars Storr-Hansens udtalelse og uddyber:

Mænd og kvinder ser ofte tingene forskelligt – også på arbejdet. Netop derfor kan det være en styrke, at have begge køn på en arbejdsplads. At der ikke er mange kvinder i håndværksbranchen er op til kvinderne at ændre på, for der er brug for arbejdskraft, og der findes allerede nogle stærke kvindelige forbilleder i både håndværks- og servicefagene.”

For Minuba er det særligt vigtigt, at der kommer et øget fokus på håndværksbranchen som et ambitiøst valg – også for kvinder:

Minuba ønsker at være med til at udvikle hele håndværksbranchens måde at tænke – og drive virksomhed – på. Derfor synes vi, at det er vigtigt at sætte et positivt fokus på selve håndværksfaget, som et ambitiøst valg med mange muligheder.” udtaler Casper Hassø Nielsen endvidere.

Branchen har længe været mandsdomineret og har traditionelt set været forbundet med fysisk krævende arbejde. Dette er dog ikke en hindring længere: ”Der er sket rigtig meget igennem de seneste mange år, med nye hjælpemidler der gør, at arbejdet er meget mindre fysisk krævende, så det ikke er fysikken, det kommer an på” siger Lars Storr-Hansen.

Ved dette års DM i Skills kunne Minuba da også hurtigt konstatere, at der heldigvis var mange stærke kvinder, som turde prøve kræfter med den ellers meget mandsdominerede branche.

 

Rigtig god kampdag!