Et større fokus på erhvervsuddannelserne - Minuba

Et større fokus på erhvervsuddannelserne

Minuba sponsorerer DM i Skills 2

Minuba sponsorerer DM i Skills for tredje gang!

Vi kan vidst alle blive enige om, at der er behov for et større fokus på håndværksfagene for at skaffe den nødvendige arbejdskraft i håndværksbranchen.

Håndværksbranchen oplever en stor mangel på arbejdskraft i disse år. Tal fra Danmarks Statistik viser at hele 21 procent af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen tilkendegiver at manglen på arbejdskraft er så stor, at det faktisk bliver en produktionsbegrænsende faktor for dem.

Minubas adm. direktør Casper Hassø Nielsen

Netop derfor er det måske vigtigere end nogensinde at øge synligheden og skabe opmærksomhed omkring erhvervsuddannelserne, som et ambitiøst valg:

”I disse år er der en stor snak om der er arbejdskraft nok. Om der er nok studerende eller unge mennesker der gerne vil arbejde med håndværksfagene – at det er et ambitiøst valg for dem at blive håndværkere. Det synes vi det er! Vi synes også det er vigtigt at støtte op omkring det og så synes vi, i den her tid, hvor der sker en digitalisering – også af håndværksbranchen. Håndværksbranchen er jo analog. Så for os handler det faktisk om at være med til at tage et ansvar for at bringe håndværksvirksomheder ind i fremtiden og det gør vi bedst ved at hjælpe deres fremtid, som er de unge mennesker!”

- Casper Hassø Nielsen, adm. direktør Minuba.


 

Øget indblik i branchen skal hjælpe

DM i Skills giver et øget indblik i branchen, mens de forskellige erhverv kan gøre sig attraktive overfor de potentielle nye kræfter, som der er brug for i branchen.

"Minuba vil hjælpe håndværkere med at drive en professionel forretning og vi ser netop, at evnen til at skabe en forretning, starter med en god faglig ballast. Det er derfor rigtig vigtigt, at vi fastholder og øger tilgangen af lærlinge til håndværksfagene, og at håndværksvirksomhederne ser den værdi, som lærlinge kan være med til at tilføje til virksomheden. Derudover skal mester bruge lærlingenes kompetencer for, at sikre virksomhedens og branchens fremtid og dermed undgå, at der mangler gode medarbejdere om 5 år! ”

- Casper Hassø Nielsen, adm. direktør Minuba.

Minuba sponsorerer DM i Skills 2020

 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies. Klik her for at acceptere.

Gratis adgang

DM i Skills 2020 afholdes i Bella Centret i København fra torsdag d. 16. januar til lørdag d. 18. januar. Her kan du møde en masse engagerede elever og lærlinge, som skal dyste mod hinanden for at blive Danmarks bedste indenfor netop deres fag.

DM i Skills er åben for alle interesserede, og der er gratis adgang.

Et større fokus på erhvervsuddannelserne

Det er nonprofit organisationen SkillsDenmark, der står bag DM i Skills. De arbejder blandt andet med talentudvikling, eksponering og internationalisering inden for danske erhvervsuddannelser. DM i Skills er med til at vise erhvervuddannelsernes mange muligheder til omverdenen og bidrager samtidig til at skærpe de unges faglige niveau.

Læs meget mere om DM i Skills her