Sådan kommer du godt i gang efter sommerferien

To glade håndværkere med sikkerhedshjelme, der bærer på et langt stykke træ

Er du klar til at komme tilbage til arbejdet?

Efter en lang sommerferie, kan det være en udfordring at komme tilbage til arbejdet. Du ved, hvor mange opgaver, som ligger og venter på dig, og du har måske mistet overblikket?

Mange har en forventning om, at en sommerferie vil løse den stress, som de går og føler i hverdagen. Men desværre kan en god og lang sommerferie faktisk være med til at prikke lidt til det, da man måske for alvor begynder at lægge mærke til, hvor travlt man har. På ferien slapper man af, og aktivitetsniveauet vil hos de fleste falde og kroppen kommer ned i gear.

Undgå at køre i det samme gear

Det kan altså være svært at vende tilbage til sit arbejde igen, da dét, der stressede én før ferien formentlig vil stresse en mindst ligeså meget, som før ferien – hvis ikke mere. Derudover er man kommet ned i tempo, og kroppen kører ikke i samme gear, som før man tog på en dejlig lang ferie.

Derfor kan det være en god idé, at tænke over sin hverdag og de opgaver, som man har – inden man går på ferie. Man kan f.eks. tænke over, hvordan man undgår at vende tilbage til de samme rutiner, som stresser en.

Læs artiklen om, hvordan du bliver klar til at holde sommerferie her.

Person der skriver på sin computer

Sådan sikrer du en god opstart

Vi har samlet et par gode råd til dig, som gerne vil undgå at miste overblikket og sikre en god opstart efter en lang sommerferie:

  1. Når du kommer retur fra ferien. så start med at prioritere dine opgaver. Læg en realistisk plan for udførelsen af dem.
    Identificér de mest presserende opgaver og tag fat på dem først. Lav en to-do-liste eller brug et digital værktøj til at organisere dine opgaver og tildel dem en passende deadline. Ved at have en klar plan, kan du mindske følelsen af overvældelse. Samtidig sikre du en struktureret tilgang til dit arbejde.
  2. Opbyg en effektiv kommunikation med dine medarbejdere og samarbejdspartnere. Hold regelmæssige møder for at holde alle opdateret omkring projekter, deadlines og eventuelle ændringer. Skab et miljø, hvor medarbejdere kan dele deres fremskridt, bekymringer og forslag. Ved at opretholde en åben og transparent kommunikation kan du undgå misforståelser og sikre, at alle er på samme side.
  3. Selvom du har mange opgaver efter sommerferien, er det vigtigt at huske på, at tage pauser og passe på dit eget velvære. Skab en god balance mellem arbejde og fritidsliv. Prioritér tid til at genoplade og gøre noget, der giver dig energi og glæde. Dette kan omfatte fysiske aktiviteter, tid med familie og venner eller blot at tage en pause væk fra skærmen. Ved at tage vare på dit eget velvære kan du forblive fokuseret, produktiv og undgå stress efter sommerferien.

En god opstart efter sommerferien

Ved at følge ovenstående råd, samt have en struktureret tilgang, vil du være i stand til at bevare overblikket og håndtere arbejdet effektivt efter sommerferien.

Husk, at det kan tage tid at tilpasse sig igen efter en lang ferie, og det er vigtigt at være tålmodig med dig selv og sine medarbejdere.

Læs også vores artikel om, hvordan du kan øge din indtjening ved at prioritere dine opgaver. 

 

Del indholdet