Hvad er en god rekruttering?

Rekruttering af den rigtige medarbejder.

En god rekruttering er en investering i din virksomheds fremtidige succes. Det giver dig grundlaget for at opbygge en stabil arbejdsstyrke, der kan levere resultater, løfte opgaverne og hjælpe dig med at opnå din virksomheds mål.

Der er flere punkter for hvorfor det er godt givet ud, at gøre sig umage med at rekruttere. De tre mest væsentlige er:

 1. En velovervejet rekruttering sikrer, at du ansætter medarbejdere med de nødvendige kvalifikationer, kompetencer og erfaring til at udføre deres job effektivt. Dette hjælper med at forbedre produktiviteten, ydeevnen og kvaliteten af arbejdet. Det er samtidig med til at højne kundetilfredsheden. Det skyldes at medarbejdernes kvalitet og kompetencer har en direkte indvirkning på kundetilfredsheden.
 2. Ved at tiltrække og ansætte dygtige og talentfulde medarbejdere vil din virksomhed blive mere innovativ og vækste. Nye idéer og perspektiver, fra medarbejdere med forskellige baggrunde, hjælper dig med at forblive konkurrencedygtig, samt tilpasse de ofte omskiftelige markedsforhold.
 3. En vellykket rekruttering hjælper med at reducere medarbejderomsætningen. Når du ansætter de rigtige mennesker, der passer godt til din virksomheds kultur, forventninger og værdier, er der større chance for, at de bliver længere. Dette sparer tid og ressourcer, der ellers ville være brugt på hyppig rekruttering og oplæring af nye medarbejdere. Dermed opnår du omkostningsbesparelser ved at gøre det rigtigt første gang.

En rød mand, der symbolisere at man har fundet den rette til jobbet

Hvad er vigtigt for en god rekruttering?

Rekruttering inden for håndværksbranchen kan være en udfordrende opgave, da der er kamp om de dygtige medarbejdere. Nedenfor finder du tre forslag til, hvordan du kan rekruttere de bedste talenter i håndværksbranchen:

 • Netværk med brancheorganisationer og fagforeninger:
  En effektiv måde at rekruttere dygtige håndværkere på er at opbygge tætte relationer med brancheorganisationer og fagforeninger. Her kan du få adgang til et bredt netværk af potentielle, fagligt dygtige kandidater. Ved at deltage i arrangementer i netværk kan du skabe tillid og etablere din virksomhed som en attraktiv arbejdsplads.
 • Udnyt online jobportaler og sociale medier:
  Langt de fleste potentielle medarbejdere er på sociale medier hvad enten det er Facebook eller LinkedIn. Brug dine sociale medier til at slå jobannoncer op, find specialiserede håndværksgrupper og bed dine medarbejdere om at dele opslaget på deres platforme. Vær specifik i din jobbeskrivelse for at tiltrække de rigtige ansøgere. Brug også billeder og videoer for at give dem et indblik i din virksomheds kultur og arbejdsmiljø.
 • Implementér en grundig rekrutteringsproces:
  Det vigtigste er at du laver en grundig proces for at sikre, at du ansætter kvalificerede kandidater. Dette kan omfatte tekniske prøver og interviews. Vurdér både de tekniske kompetencer og personligheden, da det er lige dele vigtigt at finde en medarbejder der passer ind i teamet og som også er dygtig.

Ovenstående tre råd hjælper dig med at finde og ansætte de bedste håndværkere til din virksomhed. Husk, at rekruttering er en løbende proces, og det er vigtigt at opretholde gode relationer til dine ansatte for at fastholde dygtige medarbejdere i længden.

Når din rekruttering er gået godt, og din nye medarbejder er klar til at starte, så er det vigtigt med et godt opstartsprogram – et onboardingprogram. Det kan du læse mere om i vores artikel om onboarding.

Del indholdet