Send en SMS via Minuba app’en

I følgende artikel vil vi gennemgå, hvordan du ved hjælp af skabeloner kan sende SMSer direkte gennem Minubas app. Det er eksempelvis brugbart, når du gerne vil fortælle en kunde, at deres tilbud er godkendt eller hvornår montøren ankommer til kundens adresse.

Først skal du logge ind i Minuba og gå ind på den arbejdsseddel, hvor kunden som skal kontaktes står. Det kan for eksempel gøres på Overblik-siden.

Arbejdsseddel i overblikket

Når du er kommet ind på arbejdssedlen, vil du se telefonnummer under kunden, hvis nummeret er blevet indtastet på dem. Der vil både være en tlf./mobil knap og en SMS-knap ved siden af.

En arbejdsseddel med telefonnummer

Hvis du klikker på telefonknappen vil du få din smartphones program for at ringe ud frem, eller en menu, hvor du vælger sådan et program. Hvis du klikker på SMS-knappen vil den folde en menu ud, hvor du kan se jeres SMS-skabeloner. Du kan læse mere om skabeloner og hvordan du opretter dem her. Det kræver administrator rettigheder at redigere skabeloner. Hvis i ikke har oprettet skabeloner, vil den vise mulighederne “Standard” og “Ingen”.

SMS skabelon valgmuligheder

Trykker du på “Ingen” vil den ikke bruge nogen skabelon, og du skal derfor selv udfylde tekstfeltet med den ønskede tekst. “Standard” er en skabelon oprettet af Minuba, og er en generel påmindelse der bl.a. inkluderer ordrens nummer, kundenavn og tidspunkt for planlagte timer på sagen. Når du klikker på en af skabelonerne vil du blive ledt over til dit standard SMS-program, med nummeret og beskeden forudfyldt. Du kan altid redigere tekstindholdet inden du afsender. Præcist hvordan det ser ud, kommer dels an på hvilken smartphone du har samt hvordan din smartphone er sat op. Et eksempel på, hvordan det kan se ud vises nedenfor:

Et eksempel på en SMS skabelon på android

Hvis det ikke virker, bør du undersøge dine standardindstillinger for beskeder på din smartphone.

Under skabelonerne er en knap, hvor du kan slå til, at den altid skal bruge den skabelon du herefter trykker på.

Klik på en skabelon men "husk" indstillingen er valgt

Når du næste gang trykker på SMS-knappen, vil du ryge direkte over i beskedprogrammet som ovenfor, i stedet for at se skabelon menuen. Hvis du ombestemmer dig senere, kan du holde SMS-knappen nede for at få vist menuen igen. Denne indstilling vil ikke påvirke dine kollegaers brug, den er kun gældende på din egen smartphone.