Omvendt betalingspligt i Minuba

Denne artikel gør dig klogere på, hvordan du arbejder med omvendt betalingspligt i Minuba, også kaldet ‘reverse charge’.

”Omvendt betalingspligt” sætter moms til nul på alle fakturerbare linjer på ordren.

Du finder indstillingen for ”Omvendt betalingspligt” under sektionen: ”Pris og tidsfrister” på din arbejdsseddel, som du finder frem til ved at klikke på: ”Pris og tidsfrister” på ordremenuen ude til højre på din arbejdsseddel eller ved at rulle ned til sektionen med musen.

Når du kommer ned til ”Pris og tidsfrister” trykker du på ”Rediger”.

”Benyt omvendt betalingspligt for moms” finder du nu nederst i sektionen, som du kan se på billedet nedenfor.

Vigtigt: Omvendt betalingspligts-valgmuligheden er kun synlig for kunder, der har et momsregistreringsnummer gemt på sig. Se nedenstående afsnit.

Aktivér omvendt betalingspligt for en kunde i webversionen

Når du gør brug af omvendt betalingspligt, skal følgende oplysninger være på en faktura: ​​sælgers momsnummer, købers momsnummer og en tekst, der siger, at omvendt betalingspligt gælder.

Du kan håndtere omvendt betalingspligt i Minuba ved at følge disse tre enkle trin:

1. Sørg for, at du har registreret dit eget momsnummer under “Virksomhedsindstillinger”.

Omvendt betalingspligt

2. Sørg for, at du har registreret kundens momsnummer under kundens oplysninger på Minuba. Hvis dette ikke er udfyldt, kan du ikke gå videre til trin 3.

Omvendt betalingspligt_kunde

3. Når du opretter en ny ordre eller “går tilbage til ordrekladde” på et arbejdskort, skal du klikke i feltet “Indtast omvendt betalingspligt.” På siden “Rediger kunde” kan du vælge at nye ordrer for denne kunde som standard skal bruge omvendt betalingspligt. Dette kræver at du angiver et momsnummer for kunden.

Dette gør du, når du skal indtaste omvendt betalingspligt på en faktura i Minuba.

Aktivér omvendt betalingspligt for en kunde i APP

Klik på burgermenuen som befinder sig i toppen af venstre side => Kunder => Vælg den relevante kunde => Klik på rediger på kundeinformation => indtast momsregistreringsnummer og aktiver omvendt betalingspligt.

Ved at klikke på knappen vil fremadrettede ordre for denne kunde som standard blive sat til at være med omvendt betalingspligt. Så behøver du ikke huske at aktivere omvendt betalingspligt for hver ordre/faktura.

God arbejdslyst og husk, at du altid kan kontakte vores support via support@minuba.dk, hvis du har brug for hjælp!