Hvorfor kan min faktura ikke eksporteres til e-conomic?

Denne artikel forklarer, hvordan du løser problemet med, at dine fakturaer ikke bliver eksporteret til e-conomic

Der kan være flere årsager til, at du ikke kan eksportere dine faktura til e-conomic. Men den typiske årsag er at der allerede findes en bogført faktura i e-conomic med samme fakturanummer. Derfor tager denne artikel udgangspunkt i, at du har fået denne fejlmeddelelse i dit forsøg på at eksportere dine fakturaer til din e-conomic.

Hvis du ved godkendelse af din faktura får en fejlmeddelelse om, at fakturanummeret allerede findes i e-conomic, skal du gøre følgende:

1. Kontroller om det er den samme faktura der findes i e-conomic.
    • Hvis det ikke er den samme faktura der findes udfør pkt. A-F
    • Hvis det er den samme faktura der findes – gå til pkt.. D, som er det eneste punkt der skal udføres i dette tilfælde.

A: Kontroller først om det er en længere nummerserie der allerede findes i e-conomic for at undgå at         danne flere konfliktende fakturanumre. Noter evt. sidst anvendte fakturanummer i e-conomic.

B: Slå integrationen til e-conomic fra i Minuba. Dette gøres via indstillinger => administration => integrationsmodul til økonomisystem – her klikker du på ’Slå modul fra’.

C: Krediter den, eller de, fakturaer der er problemer med.

D: Marker de konfliktende fakturanumre, og de tilhørende kreditnotaer som eksporteret, så Minuba ikke bliver ved at prøve at eksportere dem som beskrevet nedenfor:

Gå ind på fakturerings-fanen, hvor du klikker på Import/eksport og vælger Eksporter Fakturafiler:

Så fremkommer dette billede som du først svarer på når du har kontrolleret at det dannede regneark kun indeholder de fakturanumre du vil markere som eksporteret.
Hvis det er tilfældet trykker du OK, og fakturaen er markeret som eksporteret:

Hvis du har for mange fakturaer i regnearket, kan du indsnævre dit datointerval og prøve igen.

Hvis det stadig ikke lykkes, så ring til supporten på tlf: 7070 2037 for hjælp.

E: Gå ind på indstillinger=>virksomhedsindstillinger og vælg ’Serienumre’ og vælg et nyt startnummer for dine fakturaer, der ikke konflikter med e-conomic.

F: Slå integrationen til e-conomic til igen, ved at gå til indstillinger=>administration=>integrationsmodul til økonomisystem, og vælg e-conomic og klik på ’Gem’.

G: Kopier de krediterede fakturaer til ny faktura, og godkend dem uden at sende dem til kunden. De kommer nu rigtigt over på dine debitorer i e-conomic.

God arbejdslyst!