Hvordan rydder du op i dine data i Minuba?

For at leve op til EU-lovkrav i forbindelse med GDPR skal du sørge for at rydde op i dine data. Det har vi hos Minuba gjort nemt for dig!

Se videoen om dataoprydning i Minuba

Under tandhjulet vælger du administration. Herefter klikker du på Dataoprydning. Herunder skal du opsætte indstillinger for oprydning af persondata i Minuba op.

Dataoprydningsværktøjet er lavet for at give dig mulighed for at rydde op i persondata om dine kunder og medarbejdere.

Under Dataoprydning er datatyperne opdelt i fire kategorier.

Dataoprydning Minuba funktion

Felterne er udfyldt efter Minubas anbefalinger, men du kan nemt selv ændre antallet af år for behandling og opbevaring af data.

Hvis du er i tvivl om, hvad en kategori indeholder, kan du klikke på spørgsmålstegnet til højre, hvorefter en mere detaljeret beskrivelse fremkommer.

Klik på spørgsmålstegn dataoprydning

Når du har udfyldt kategorierne, klikker du på gem. Når du har klikket på gem, vil du blive bedt om at indtaste dine login-oplysninger, som en sikkerhed. Herefter ved knappen ‘Slet persondata’ blive synlig på siden, som vist nedenfor.

Gem ændringer i dataoprydning

Når du ønsker at rydde op i data, klikker du på ‘Slet persondata’. Denne oprydning af data vil køre samme nat, for ikke at forstyrre den daglige drift.

HUSK! Du er som dataansvarlig selv ansvarlig for at sikre, at dataoprydningen sker rettidigt. Hos Minuba anbefaler vi derfor, at du lægger dataoprydningen ind som en fast del af din arbejdsproces, så du sikrer at huske at bestille oprydningen af data.

Læs mere om Persondataforordningen (GDPR) og de tilhørende regler:

Rigtig god arbejslyst!