Tilføj dokumentation til din arbejdsseddel

Dokumentér dit arbejde

Har du taget billeder, video eller anden dokumentation, kan du med fordel uploade det til din arbejdsseddel.

Tilknyttede medarbejdere har mulighed for at uploade dokumentationsfiler direkte via app’en, mens de arbejder på opgaven. Ligeledes kan dokumentationen tilføjes fra computeren.

Under afsnittet ‘dokumentation’ har du et overblik over dokumenter, tegninger, fotos m.v. som ligger på sagen. Her vil du også se mappe struktur, hvis der er blevet oprettet mapper til diverse dokumenter.

NB! Hvis du har behov for at se din billededokumentation i et endnu større format skal du blot klikke på billedet, og derefter åbnes et vindue, hvor du nu får mulighed for at zoome.

Et eksempel på dokumentation til et klimaanlæg: Virksomheden kan have skaffet en elektronisk vejledning til det pågældende anlæg og vedhæftet denne til ordren. På den måde har medarbejderne vejledningen ved hånden (via Minuba app’en) når de skal montere klimaanlægget.

Et andet eksempel på dokumentation kan være billeder, som medarbejderne tager undervejs for at dokumentere at arbejdet er udført korrekt.

NB! Har du brug for at vedhæfte dokumentation til en afsluttet ordre, kan dette gøres fra en faktura der er tilknyttet ordren. Du går ind på fakturaen, og klikker på ’faktura’ øverst. Her vælger du ’Tilføj dokumentation’.

Sådan uploader du dokumentation

Du tilføjer dokumentation ved at klikke på “Tilføj dokumentation”. Du får en boks frem, hvor du har mulighed for at vælge avanceret eller simpel.

I den simple udgave kan du trække og slippe en fil fra din computer ind i det stiplet område for at tilføje dokumentationen, eller du kan klikke for at vælge filen gennem stifinder på din computer.

I den avancerede udgave vælger du den fil der skal uploades, og her har du også mulighed for at skrive en beskrivelse, vælge en mappe og låse dokumentet så det kun er synligt for medarbejdere med fakturerings rettigheder.

Tilføj dokumentation

Lav en mappestruktur for din dokumentation

Du kan danne en mappestruktur for dine uploadet filer. Når du har valgt dine filer, klikker du på ‘flyt’-knappen oppe i toppen af ‘Dokumentation’ afsnittet. På knappen er også angivet, hvor mange filer du flytter.

Du kan nu vælge mellem eksisterende mapper eller oprette en ny.

Mappe struktur for dokumentation

Søg i din dokumentation

Du har mulighed for at søge i dokumentationen i feltet ovenover listen.

Her kan du søge efter:

• Filnavne
  • Beskrivelse
  • Foldernavne
  • Og også efter navnet på den bruger, som har uploadet filen/billedet mv.

Når du søger efter noget dokumentation så vil det antal af filer som matcher dit søgekriterie blive vist oppe i hjørnet af en mappe så du nemt kan finde dokumentation der befinder sig i forskellige mapper.

Vis dokumentation på app

Når du går ind på en ordre, skal du åbne højre sidemenu og vælge “Dokumentation”. Her kan du se listen over dokumentation på ordren.

Hvis der er lagt billeder ind som dokumentation, kan du trykke på det enkelte billede for at få det vist i appen.

Billeddokumentation i appen

På billedet kan du swipe til højre eller venstre, for at få vist forrige eller næste billede. Du lukker billedviseren ved at klikke ved siden af billedet eller på krydset øverst til højre.

Vil dokumentet ikke åbne, når du trykker på det under din dokumentation på arbejdssedlen?

Så kan årsagen være, at der har sneget sit et punktum ind i filnavnet.

Hvis det er tilfældet, så kan Windows ikke finde ud af, hvad det er for en filtype.

Normalt vil det som står efter punktummet, nemlig definere filtypen fx .PDF og derfor åbne den i et program på computeren, som kan læse PDF.

For at løse dette, skal du derfor omdøbe filen, fjerne punktummet og evt. skrive .PDF i slutningen af filnavnet, hvis der altså er tale om et PDF-dokument.

Lås dokumentation til administrationen

Det er muligt at begrænse dokumentation (f.eks, billede eller PDF) til kun at være synlig, hvis man er administrator eller har fakturerings rettigheder.

Du kan gøre det ved at klikke på rediger (blyant-ikon) på dokumentationen eller når du uploader ny dokumentation og vælger avanceret.

Her vil der være et flueben, som du kan vinge af, hvis du har rettighederne til det.

Lås dokumentation til administrationen

Efterfølgende vil dokumentationen kun være synlig for brugere, som er administrator eller har fakturerings rettigheder.

Filen vil have en hængelås, som markerer at den er låst.

Dokumentation billede

Desuden, kan man ændre ”synligheden” af alle, eller flere filer på en gang, ved at markere dem og klikke på ”rediger flere” knappen.

Dokumentation i Minuba

Rediger navn på mappe

Det er muligt at ændre navnet på en eksisterende mappe ved at klikke på rediger (blyant-ikon) på mappen.

Dokumentation i Minuba

Download din dokumentation

Når der er tilføjet dokumentation til Minuba er det også muligt at downloade dine filer ned på computeren, tablet eller smartphone i en zip-fil.

Du vælger hvilke filer du gerne vil downloade ved at sætte et flueben ude til venstre for dokumentationen. Du kan vinge flere af samtidig, eller en hel mappe.

Når du har valgt de filer du vil hente, klikker du på “Download”. Knappen viser dig, hvor mange filer du er ved at downloade.

Når du klikker på download får du en samlet pakke med alle dokumenterne i én zip fil. Zip filer skal udpakkes først, før du kan få vist indholdet. Du kan højreklikke på zip filen og vælge ‘Udpak alle’.

Ret eller slet filer

På hver linje under ‘dokumentation’ har du mulighed for at redigerer (blyant-ikonet) og slette (skraldespands-ikonet) dokumentationen.

Filer slettes ved et tryk på skraldepanden, og en dialog vil åbne for at bekræfte dit valg af sletning.

Filer rettes ved et klik på blyanten og en dialog vil åbne, hvor navn og beskrivelse kan ændres. Det er også muligt at vælge / oprette en mappe til filen, eller låse filen af til Administration.

Forrige artikel: ‘Tilbud og ordrebekræftelse’ Næste artikel: ‘Materialeregistrering og Kalkulation’