Hvordan sikrer du dig dit kvalitetssikringsskema?
Kvalitetssikringsskema i Minuba
Kvalitetssikring og kvalitetskontrol i byggeriet handler om at sikre, at alt arbejde udføres efter gældende standarder og aftaler, så både håndværkeren og kunden, kan være trygge og tilfredse med resultatet.
Det kan virke som en tung opgave, men hos Minuba har vi gjort det nemt for dig. Med vores KS-dokumentations dokumenter er det hele samlet i et skema, der er hurtigt at udfylde – og som sikrer dig, at dit udførte arbejde lever op til det ønskede kvalitetsniveau.
Nem kvalitetskontrol direkte i appen
Med Minubas app bliver kvalitetskontrol og kvalitetssikring nemt og overskueligt. I appen kan du hurtigt se de KS-dokumenter der ligger på de forskellige sager. Du kan altså på farten udfylde og registrere alt det nødvendige direkte fra din smartphone eller tablet – uanset hvor du er.
Når du bruger Minubas app kan du nemt udfylde skemaer med noter, checkpunkter eller hvad dit KS-dokument indeholder. Dette dokumenterer dit arbejde fra start til slut. Det betyder mindre papirarbejde og mere tid til det, der virkelig tæller – dit håndværk.
Fordelen er klar: Alt bliver samlet ét sted, så du slipper for rod og manglende dokumentation. Samtidig giver det dine kunder en klar dokumentation for, at arbejdet er udført i høj kvalitet.
Kvalitetssikringsskema til KS-dokumentation
I Minuba er kvalitetssikring og kvalitetskontrol ikke en besværlig opgave – Vi har gjort det nemt for dig at tilføje egne – eller tilrette de allerede eksisterende kvalitetssikringsdokumenter, der automatisk er tilknyttet dit håndværksfag i Minuba, så de passer til din virksomheds krav og standarder. Du kan bl.a. koble kvalitetssikringsdokumenterne til dine ordretyper, så du sikrer dig, at de altid kommer med på ordren.
Du har i Minuba mulighed for at lave dine egne dokumenter, så dokumentationen altid er ensartet og er præcis som du ønsker dem.
I Minuba uploader vi de nye KS-dokumenter løbende, men du har som kunde i Minuba også mulighed for at lave dit helt eget personlige KS-dokument.
Dokumenterne er fleksible og kan justeres, så de passer til dine behov. Det er dog den enkelte virksomheds ansvar at sørge for at bruge den nyeste version af kvalitetssikringsskemaet, indenfor deres branche.
For at gøre processen endnu nemmere, så kan du med få klik i appen tilføje noter og afkrydsninger, og altså udfylde kvalitetssikringsskemaet direkte. Dette hjælper dig med at sikre, at alle nødvendige informationer bliver registreret, og at intet bliver overset.
Ved at bruge Minuba sparer du tid og undgår fejl – og samtidig er du sikker på, at dit arbejde lever op til gældende krav og standarder. Med andre ord får du styr på både kvalitetssikringen og dokumentationen uden besvær.
Hvad er forskellen på kvalitetssikring og kvalitetskontrol?
Kvalitetssikring og kvalitetskontrol bruges ofte i forlængelse af hinanden, men de har forskellige roller i et byggeprojekt.
Kvalitetssikring handler om at sikre, at arbejdet udføres og er blevet udført korrekt undervejs i projektet. Det kan inkludere planlægning før projektet, løbende dokumentation og en afsluttende kontrol af, at alt lever op til de krav og standarder der er.
Kvalitetskontrol foretages, når arbejdet er afsluttet, for at bekræfte, at alt er udført, som det skal.
Hvad indebærer kvalitetssikring i praksis?
Kvalitetssikring under et byggeprojekt er ikke bare en god idé – det er lovpligtigt. Der kan være forskellige ting du skal have styr på når du udfører et bestemt stykke arbejde, og det er op til den enkelte branche at vide, hvad det er som skal sikres i projektet. Dog er det en god ide at have styr på disse tre punkter
- Planlægning før projektet – Forberedelse af, hvad der skal kontrolleres, og hvordan det dokumenteres.
- Løbende dokumentation – Registrering af arbejdet undervejs. Dette kan omfatte alt fra tjeklister, til fotos af arbejdet, så du kan bevise, at alt er udført korrekt.
- Afsluttende kontrol – En sidste gennemgang for at sikre, at projektet lever op til alle krav og aftaler.
Ved at have styr på kvalitetssikringen undgår du fejl, mangler, misforståelser og dyre efterregninger.
Vil du have en komplet guide til kvalitetssikring, så kan du læse vores vejledning og blive klædt godt på til når du skal sikre kvaliteten af dit arbejde.