Forebyg indbrud i varevognen: 10 gode råd

Hvid varevogn, der kører på vejen

Undgå indbrud i varevognen

For mange håndværkere er varevognen det vigtigste ‘værktøj’ i hverdagen! Selvom de fleste håndværksvirksomheder er forsikrede, giver indbrud i bilen økonomiske konsekvenser. Et indbrud i varevognen kan nemlig resultere i at man pludselig ikke kan udføre det planlagte arbejde. Og det er noget, som skaber problemer for forretningen. I nogle tilfælde er der endda pådraget så store skader på bilen, at den skal en tur forbi værkstedet.

Indbrud i varevogne er et voksende problem for håndværkere i Norden. I en undersøgelse, foretaget af det danske forsikringsselskab Topdanmark viser, at der i første kvartal 2023 blev registreret 37 procent flere anmeldelser om indbrud i varevogne, i forhold til samme kvartal året før.

For mange er en varevogn ikke bare et transportmiddel: Det er et mobilt kontor, et værksted og en vigtig del af deres forretning. Derfor har vi samlet et par gode råd til dig, som gerne vil undgå indbrud i din eller dine svendes varevogn.

10 gode råd til dig, som gerne vil forebygge et indbrudsforsøg:

  • Parkér et oplyst sted: Tyve foretrækker mørke og skjulte steder, hvor de kan arbejde uforstyrret. Ved at parkere din varevogn et sted med god belysning gør du den mindre attraktiv for potentielle indbrudstyve.
  • Parkér op ad en husmur eller hegn: Dette gør det sværere for tyven at få adgang til varerummet, da der er mindre plads at arbejde på.
  • Deaktiver centrallåsen: Overvej at få en mekaniker til at deaktivere centrallåsen, så varerummet ikke automatisk låses op, når man åbner fordøren.
  • Installér en alarm: En god alarm kan afskrække mange tyve. Tjek også med dit forsikringsselskab, da de ofte tilbyder rabatter for biler med alarmer.
  • Brug garage: Hvis muligt, parkér din varevogn i en garage om natten. Det er den sikreste måde at beskytte den på.
  • Montér sikkerhedsforanstaltninger: Overvej at montere gitre for ruderne og ekstra kraftige låse for at gøre det sværere for tyvene at bryde ind.
  • Tøm varebilen: Undgå at efterlade værktøj i bilen natten over og sæt et synligt skilt i forruden, der informerer om, at der ikke er værktøj i bilen.
  • Mærk dit værktøj: Brug et gravørværktøj til at mærke dit værktøj med dit firmanavn. Dette gør det sværere for tyvene at videresælge værktøjet. Sæt også et skilt i forruden, der siger: “Værktøj er mærket med firmanavn.”
  • Registrer og dokumenter: Noter serienumrene på dit værktøj og tag billeder af det. Dette kan hjælpe politiet med at spore dit værktøj, hvis det bliver stjålet.
  • Sæt en GPS-tracker på det dyre værktøj: Overvej at investere i GPS-trackere til dit dyreste værktøj og maskiner, så du altid kan spore dem.

Som Minuba-kunde har du en unik mulighed for at tale med Michael, som er din personlige forsikringsrådgiver hos Topdanmark. Michael har en håndværksmæssig baggrund, og ved derfor en masse om din hverdag og forstår dine behov. Han er derfor også den helt rigtige til at rådgive dig omkring, hvilke erhvervsforsikringer, der passer til din virksomhed. Desuden kan han rådgive dig omkring de mange fordele der er, ved at samle alle dine erhvervsforsikringer hos Topdanmark. Læs mere og kontakt Michael her. 

Læs hele artiklen fra Topdanmark her.

Del indholdet