Send tilbud / ordrebekræftelse

Når du er færdig med at udfylde dit tilbud eller ordrebekræftelse kan du sende det direkte fra Minuba til kundens mail adresse.

 

Se tilbud/ordrebekræftelse inden du sender det til kunden

Du kan se din pdf-fil inden du sender det til kunden, så du kan tjekke at alt står som det skal. Ude til højre i din kladde er der et print-ikon, som åbner en pdf-fil af din kladde.

Her kan du se dit tilbud/ordrebekræftelse nøjagtig, som kunden vil modtage det. Der vil dog ikke stå [KLADDE] i toppen på det kunden modtager. Det fjernes fra pdf’en så snart du godkender og sender mailen.


Send tilbuddet eller ordrebekræftelse til kunden på mail

Når din kladde er klar til at blive sendt, trykker du på ‘Godkend’. Du finder godkend knappen ude til højre i din kladde under ‘Handlinger’.

Der kommer en pop-up frem, hvor du kan vælge om du vil “Godkend” (uden at sende til kunden) eller om du vil “Godkend og sende på mail”.

Vælger du “Godkend og sende på mail” får du mulighed for at indtaste en mail adresse, CC mail adresse, mail emne og mail tekst. Du kan også vælge at vedhæfte filerne fra din ‘Dokumentation’, hvis du har uploadet billeder eller filer. Har du oprettet en ‘Mail Skabelon’, kan du vælge den her og indholdet fra skabelonen vil blive sat ind i mail tekst feltet (du opretter skabeloner under Administration -> Skabeloner).

Du sender mailen ved at trykke ‘OK’.

 

Gensend et tilbud eller ordrebekræftelse til kunden

Skal du gensende et tilbud/ordrebekræftelse til kunden, kan du klikke på ‘Tilbud’ og vælg ‘Send tilbud’, eller ‘Ordre’ og vælg ‘Send ordrebekræftelse på mail’ i processlinjen.

 

Accept af tilbuddet

Når kunden har givet sin accept af dit tilbud skal du trykke på “Godkend Ordre”. Dette vender dit tilbud om til at blive en arbejdsseddel og du er nu klar til at starte dit arbejde.

I dit ‘Overblik’ vil din sag have ændret status fra at være “Tilbud” til “Nye”.


Afvis dit tilbud

Skulle det ske at kunden ikke ønsker at gå videre med dit tilbud kan du afvise tilbuddet, så det ikke længere er aktivt. Et afvist tilbud bliver ikke slettet, men status ændres til ‘Afvist’ og sagen lægger sig i dit ‘Arkiv’ under ‘Overblik’.

For at afvise tilbuddet trykker du på Tilbuds-pilen i processlinjen. Her får du en under-menu, hvor du kan trykke på ‘Afvis’. Du får en pop-up frem, hvor du kan indtaste en bemærkning eller skrive årsagen til at tilbuddet bliver afvist.