Ordretyper

Hvordan opretter jeg en ordretype?

Du kan tilføje nye ordretyper i webapplikationen ved at klikke på ‘Tandhjulet’ i øverste højre hjørne og derefter vælge ‘Administration’ i menuen. I listen vælges ‘Ordretyper’ ved at klikke på navnet eller ved at klikke på ‘Vis’ ude i højre side af linjen. ‘Vis’ bliver synlig, når man fører musen hen over linjen.

administration ordretyper

Du får nu vist en liste over alle ordretyper. Du opretter en ny ordretype ved at klikke på ‘Opret ny’ i øverste højre hjørne og vælge ‘Ordretype’ i menuen.

ordretype overblik-opret ny

Du angiver et navn på ordretypen og har derefter mulighed for at tilknytte en eventuel standard afdeling samt en specifik farve til netop denne ordretype ved at klikke i feltet ‘Farve’. Farven vises i listerne i fanerne ‘Min Plan’ og ‘Overblik’.

ordretype detaljer

 

I sektionen ‘Serviceindstillinger’ kan du angive hvorvidt denne ordretype er en serviceaftale og derfor skal udføres løbende med et givent interval imellem hver ordre. Hvis ordren eksempelvis skal gentages én gang om året, så indtaster du et 1-tal i feltet ‘Gentages hver’ og vælger ‘År’ i dropdown menuen til højre. Hvis der er angivet et serviceinterval, vil du, når du afslutter ordren, blive bedt om at oprette en ny tilsvarende udfra enten start- eller slutdato for ordren.

Du kan vælge følgende perioder:

  • Dag(e)
  • Måned(er)
  • År

Skal ordren gentages hver tredje uge angives dette derfor som hver 21. dag.

Serviceindstillinger

 

I sektionen ‘Kvalitetssikringsdokumenter’ kan du tilknytte specifikke kvalitetssikringsdokumenter ved at trække dem fra kassen ‘Tilgængelige kvalitetssikringsdokumenter’ til kassen ‘Tilknyttede kvalitetssikringsdokumenter’. Alternativt kan du markere et eller flere dokumenter ved at klikke på de pågældende navne og derefter klikke på ‘>>’ for at tilknytte de valgte dokumenter.

kvalitetssikring på ordretype

 

Du kan også tilknytte specifikke materialer til ordretypen i sektionen ‘Materialer’, således at disse materialer automatisk registreres på en ordre med denne ordretype.

materialer på ordretype

Afslutningsvis klikker du på ‘Gem ændringer’ under ‘Handlinger’ i højre panel og din nye ordretype er oprettet.

Således opretter du nye ordretyper i Minuba.


Hvordan retter eller sletter jeg en ordretype?

Under ‘Ordretyper’ finder du den pågældende ordretype, du ønsker at rette eller slette.

Du sletter en ordretype ved at føre musen hen over linjen for den pågældende ordretype og klikke på ‘Slet’. Du bekræfter sletningen af ordretypen ved at klikke på ‘Ok’ i vinduet, der åbnes.

Ønsker du at rette en ordretype, skal du klikke på ‘Ret’ ude i højre side af linjen for den pågældende ordretype. ‘Ret’ bliver synlig, når du fører musen hen over linjen.

Ret ordretype

I vinduet kan du nu redigere oplysningerne for den pågældende ordretype.