Opret kunde adresser (kontakt-, fakturering- og installation adresser)

Du kan oprette 3 forskellige typer af kunde adresser.

Kontaktadresse – den som har bestilt opgaven
Faktureringsadresse – der hvor fakturaen skal sendes til
Installationsadresse – der hvor arbejdet skal udføres

Med mindre andet angives på en arbejdsseddel vil fakturerings- og installationsadressen stå til, at være den samme som kontaktadressen. I mange tilfælde vil du kunne nøjes med kun at angive kontaktadressen.

Opret nye kunde adresser

Du kan oprette nye adresser til din kunde via kundekortet eller inde fra en arbejdsseddel.

Opret adresse fra kundekortet

Når du står inde på kundekortet kan du trykke på ‘Opret ny’ oppe til højre og vælge ‘Tilføj ny adresse’. Du får nu en dialogboks frem, hvor du kan skrive informationer om adressen, som bl.a. vejnavn, postnummer, EAN nummer og mail-adresse. Du skal også vælge, hvilken type adresse det er: Kontakt-, Fakturerings- eller Installationsadresse.

Opret adresse fra arbejdssedlen

Når du står på en arbejdsseddel og har valgt kunden, kan du under adresse felterne vælge ‘Opret ny’. Du får nu mulighed for at skrive informationer om adressen, som bl.a. vejnavn, postnummer, EAN nummer og mail-adresse.

Brug standardadresser

Ved at vælge en standardadresse for en specifik kunde kan du sikre, at den adresse som du hyppigst bruger, bliver valgt, hver gang du opretter en ordre. Der kan angives en standardadresse for hver adressetype : Kontakt-, Installations- og Faktureringsadresse.

For at vælge en adresse som standardadresse, så skal du klikke på den specifikke adresse og derefter sætte flueben i feltet ‘Standard benyttet adresse for valgt type’.

Tilføj et EAN-nummer på en kunde

Under afsnittet ‘Adresser’ skal du vælge den kontak- eller fakturerings adresse, som EAN nummeret skal tilføjet på. Klik på ‘Ret adresse’, så får du følgende dialogboks op, hvor du kan taste EAN-nummer.

kunde ean

Når du på en arbejdsseddel bruger en adresse, som har et EAN nummer på sig, vil du have mulighed for at sende fakturaen via NemHandel til EAN nummeret.

Gå til næste artikel: ‘Prisindstillinger’

Gå til forrige artikel: ‘Opret, rediger, spær og slet kunder i Minuba’