Hvordan bruger jeg e-conomic sammen med Minuba?

Denne guide uddyber, hvordan du benytter dig af de e-conomic funktioner som Minuba tilbyder

Det forudsættes derfor, at du har aktiveret din integrationsaftale med e-conomic i Minuba.
Hvis dette ikke er tilfældet, kan du se hvordan du gør det i artiklen her.

Eksport af faktura til e-conomic
Når du har indstillet din integration til udveksle data med e-conomic, har du mulighed for at få dine købsfakturaer og salgsfakturaer eksporteret til e-conomic automatisk – efter du har godkendt dem i Minuba.

I dine indstillinger kan du vælge om salgsfakturaerne skal eksporteres som faktura eller finansbilag.

Faktura
Vi anbefaler faktura, hvis du har en FI-aftale med din bank og bruger den aktivt.
Hvis du vælger at eksportere din salgsfaktura som faktura, vil Minuba selv matche varenumrene med e-conomic.
Salgsfakturaerne bliver overført til e-conomic, når du klikker på ‘Godkend’ på din faktura.

-> Hvis der ikke kan findes en vare i e-conomic med det varenr. der fremgår af fakturalinjen, vil standardvaren blive brugt i stedet.

Finansbilag
Vælger du at eksportere som finansbilag, vil du få dit bilag overført med en standardkonto, hvorefter du kan tjekke og redigere kontoen og bilaget inden du bogfører.

Du bruger menupunktet ‘Fakturering -> automatisk import af EDI-faktura’, til at eksportere dine købsfakturaer til e-conomic.
Under indkommende fakturaer har du et overblik over alle nye købsfakturaer.

Du kan se mere om, hvordan du får dine købsfakturaer ind i Minuba her, og hvordan du behandler dem her.

Når du er inde på en EDI-faktura, vil der være en knap der hedder ‘Godkend og Eksporter’, hvis dine indstillinger er sat op til at eksportere købsfaktura.
Når du eksporterer en købsfaktura fra Minuba, oprettes der automatisk en leverandør i e-conomic. Du har dog mulighed for at vælge hvordan.

Under integrationsmodul til økonomisystem vælger du, hvordan dine leverandører skal oprettes i e-conomic:

Hvis du vælger at leverandører automatisk oprettes ud fra CVR, vil Minuba søge om CVR-nummer findes i e-conomic,. Hvis ikke, så oprettes en leverandør med tilsvarende CVR-nummer.

Hvis du vælger at søge blandt dine leverandører i e-conomic, vil der komme en pop-up frem hvor du så kan vælge den leverandør, som skal være kreditor på købsfaktura.
Den vil huske dit valg, så du skal kun gøre det én gang pr. leverandør.

Visning af salgs og købsfakturabilag.
Du kan få dine salgs- og købsfaktura PDF’er, dannet i Minuba, overført til e-conomic. Du skal aktivere denne indstilling på integrationsmodulet i Minuba, og det kræver desuden at du har, eller tilkøber, scanningmodul i e-conomic.

Betalingsstatus import
Minuba kan importere betalinger fra e-conomic og opdatere dine fakturaers status og tilstand efter import.
Dermed slipper du for manuelt at skulle afstemme dine fakturaer.

Kundeimport & eksport
Du kan importere dine kunder fra e-conomic gennem integrationen.
Så slipper du for at oprette dine kunder manuelt, og kan søge efter dem når du opretter et tilbud eller ordre.

Bemærk: Når du opretter en ny kunde i Minuba, vil denne kunde blive eksporteret til e-conomic, når du godkender en faktura med kunden på.

Eksport af rykker til e-conomic
Du kan få eksporteret dine rykkere som finansbilag til en kasseklade i e-conomic. Pga. begrænsninger i e-conomics API er det dog ikke muligt at få dem eksporteret til rykkermodulet.
Når du aktiverer rykkereksport, så vil alle fremtidige rykkere blive eksporteret.

Du skal vælge:

1. Hvilken kassekladde rykkerne skal overføres til
  2. Hvilken modkonto evt. gebyr skal konteres til
  3. Hvilken modkonto evt. renter skal konteres til.

Hvis en rykker bliver afvist, vil der blive oprettet en modpostering i kassekladden.