Afvis og nulstil fakturakladde


 

Når du laver en fakturakladde kan du trække timer og materialer med fra din arbejdsseddel. Disse timer og materialer bliver derfor låst til din fakturakladde. Har du behov for at rette til i timerne eller materialerne, så er du nødt til at bruge funktionen ‘afvis’ eller ‘nulstil’ på din fakturekladde for, at linjerne bliver låst op igen.

Når du afviser en fakturakladde, så bliver kladden slettet og linjerne bliver låst op på din arbejdsseddel.

Når du nulstiller en fakturakladde, så forbliver din fakturakladde, men linjer bliver fjernet og dermed låst op på din arbejdsseddel.


 

Afvis fakturakladde

Har du en fakturakladde, som ikke skal bruges eller der skal laves ændringer i timer eller materialer, så kan du med fordel afvise fakturakladden. Det er kun muligt at afvise en fakturakladde, altså en faktura der ikke er godkendt. Hvis fakturaen derimod er godkendt har du mulighed for at kreditere enten hele eller dele af den godkendte faktura.

Når du er på den fakturakladde, som du ønsker at afvise, skal du klikke på ‘Faktura’ i processlinjen og derefter på ‘Afvis’.

I vinduet, der åbnes skriver du årsagen til at fakturaen afvises i feltet ‘Bemærkning’ og klikker derefter på ‘Ok’. Fakturakladden er nu afvist.

Når du afviser en fakturakladde, er det kun fakturaen du sletter. Alle arbejdssedlens materiale- og timeregistreringer vil stadig være at finde på arbejdssedlen. De vil så blive låst op, når du afviser fakturakladden, så du kan tilknytte dem til andre fakturaer.

Du kan afvise fakturakladder, der har linjer, som stammer fra materialer og timer  på arbejdssedlen. Afviser du fakturakladden vil linjerne blive låst op på arbejdssedlen.

Du kan godt opleve at have flere fakturakladder på en enkelt ordre. Hvis du afviser din fakturakladde pga. ændring i prisgrundlaget, skal alle disse fakturakladder afvises, da de er baseret på det gamle prisgrundlag. Du gentager blot proceduren ovenfor for hver enkel fakturakladde.

Har du tidligere foretaget aconto-fakturering af ordren, vil disse fakturaer blive modregnet fremtidige fakturaer på normalvis.


 

Nulstil fakturakladde

Ønsker du at starte forfra på din fakturakladde, kan du gøre dette ved at nulstille din fakturakladde. Ved at bruge funktionen ‘nulstil’ på din fakturakladde, vil fakturakladden forblive, men linjerne bliver fjernet og låst op på din arbejdsseddel.  For at gøre dette skal du klikke på ‘Faktura’ i processlinjen og derefter ‘Nulstil’.

Nulstil fakturakladde

Herefter klikker du på ‘OK’ i dialogboksen der kommer frem, hvorefter en ny dialogboks med valgmuligheder for fakturatypen, og hvilke linjer der skal overføres kommer frem.

Nulstil fakturakladde


Forrige artikel: ‘Godkend og send  faktura’ Næste artikel: ‘Betaling og udligning af faktura’