Afvis / nulstil fakturakladde

Afvis fakturakladde

Hvis en fakturakladde ikke skal bruges eller der har været en ændring i prisgrundlag og de gamle fakturakladder ikke reflekter denne ændring så kan man med fordel afvise fakturakladden. Det er kun muligt at afvise en fakturakladde, altså en faktura der ikke er godkendt. Hvis fakturaen derimod er godkendt har du mulighed for at kreditere enten hele eller dele af den godkendte faktura.

Når du er på den fakturakladde, som du ønsker at afvise, skal du klikke på ‘Faktura’ i processlinjen of derefter på ‘Afvis’.

I vinduet, der åbnes skriver du årsagen til at fakturaen afvises i feltet ‘Bemærkning’ og klikker derefter på ‘Ok’. Fakturakladden er nu afvist.

Når du afviser en fakturakladde, er det kun fakturaen du sletter. Alle arbejdssedlens materiale- og timeregistreringer vil stadig være at finde på arbejdssedlen. De vil så blive låst op, når du afviser fakturakladden, så du kan tilknytte dem til andre fakturaer.

Vær opmærksom på at du kan afvise fakturakladder, der har linjer, som stammer fra materialer på arbejdssedlen, der senere er blevet låst op. Det bør du gøre, hvis du gerne vil have det ikke fakturerede beløb for ordren bliver korrekt afspejlet (kan findes i Overblik og Ledelsesoverblik rapporter).

Du kan godt opleve at have flere fakturakladder på en enkelt ordre. Hvis du afviser din fakturakladde pga. ændring i prisgrundlaget, skal alle disse fakturakladder afvises, da de er baseret på det gamle prisgrundlag. Du gentager blot proceduren ovenfor for hver enkel fakturakladde.

Har du tidligere foretaget aconto-fakturering af ordren, vil disse fakturaer blive modregnet fremtidige fakturaer på normalvis.


Nulstil fakturakladde

Ønsker du at starte forfra på din fakturakladde, kan du gøre dette ved at nulstille din fakturakladde. For at gøre dette skal du klikke på ‘Faktura’ i processlinjen og derefter ‘Nulstil’.

 

Herefter klikker du på ‘OK’ i dialogboksen der kommer frem, hvorefter en ny dialogboks med valgmuligheder for fakturatypen,og hvilke linjer der skal overføres kommer frem.