Udvidede bruger indstillinger (API og kalender synkronisering)

Find en brugers “Auth”-nøgle til API

Nøglen bruges til at give andre adgang til at opdatere og rette i jeres information i Minuba via Minuba API’et.

For eksempel kan en flådestyringsleverandør bruge Minuba API’et med jeres nøgle til at sende jeres kørsler fra deres system over til Minuba. I vil herefter kunne se dem under ’Min tid’.

Generer auth nøgle til api

Auth-nøglen findes under siden ‘rediger bruger’. For at komme til denne side skal du gøre følgende:

1. Du skal være logget ind i din Minuba konto.
  2. Klikke på tandhjulet i øverste højre hjørne.
  3. Klik på ‘Administration’.
  4. Klik på ‘Brugere’.
  5. Vælg den bruger som i gerne vil generere auth-nøglen til. Nøglen vil give samme adgang som denne bruger har rettighed til. Hvis der ønskes, at nøglen skal give fuld adgang, så skal en bruger med administrator rolle vælges.
  6. Gå ned til sektionen ‘Udvidede indstillinger’.
  7. Klik på Knappen ‘Lav ny nøgle’.
  8. Gem ændringerne.
  9. Nu kan du give nøglen videre.

API auth nøgle artikel

Synkronisering af kalender

Med synkronisering af kalender får du mulighed for at se alle aftaler fra Minuba i din kalender. Det er muligt at sætte påmindelse for aftaler og du kan sikre dig, at dit arbejde ikke overlapper med dine private aftaler. Når det først er sat op vil kalenderen fremover automatisk blive synkroniseret, så du altid er opdateret på din tid.

Din kalender kan hente registrerede og planlagte tider 3 måneder fremad, så du sikrer dig et godt og langvarigt overblik i din egen kalender.

Synkroniserings intervallet afhænger af den mailklient du benytter, da det er mailklienten der henter data hos Minuba, og kan derfor variere. Du kan læse mere om, hvor ofte der synkroniseres under de specifikke klienter.

NB! Du kan ikke oprette aftaler via dit kalenderprogram. For at oprette aftaler, kan du f.eks. bruge din Minuba App.

Synkronisering med Google Calendar

Gå til Google kalender (https://calendar.google.com)

1. Klik på + (plusset) ved ‘Andre kalendere’ i venstre side af skærmen

2. Klik ‘Fra webaddresse’.

3. Kopier linket som du finder i Minuba under ‘Administration’ -> ‘Brugere’ -> Vælg den bruger du ønsker -> Gå til ‘Kalender synkronisering’ og indsæt det i feltet ‘Webaddresse’.

NB! Denne funktion er kun tilgængelig for administratorer. Kontakt din administrator, og spørg efter dit link.

4. Efter et øjeblik vil kalenderen komme frem i venstre side af skærmen

Eventuelt:

5. Klik på pilen på den nylig oprettede kalender og vælg ‘kalenderindstillinger’

6. Ændre navnet på kalenderen til Minuba eller hvad du måtte ønske.

Synkronisering med Outlook (PC)

Følg disse trin for at synkronisere din Minuba kalender med Microsoft Outlook:

1. Klik på ‘Åbn kalender’
2. Klik på ‘fra internet’

Synkronisering med Outlook kalender

3. Indsæt linket, som du kan finde i Minuba under Administration -> Brugere -> Vælg den bruger du ønsker -> Gå til ‘Kalender synkronisering’ og kopier linket og klik ‘Tilføj

NB! Denne funktion er kun tilgængelig for administratorer. Kontakt din administrator, og spørg efter dit link.

4. Navngiv kalenderen, klik OK og derefter klik Afslut.

Som standard synkronisere outlook hvert 30 min, hvis du ønsker at ændre disse tider skal du slå dette fra når du tilføjer kalenderen. Det gør du ved følgende:

1. Du klikker på ‘Avanceret’

2. Du fjerner det flueben som sætte hvornår kalenderen skal synkronisere.

3. Du indstiller hvilket tidspunkt du ønsker ‘internetkalendere’ skal synkronisere. Det gør du under indstillinger -> Avanceret -> Send og Modtag.
Her kan du indstille hvad tidspunkt du ønsker at ‘internetkalendere’ skal synkronisere.

4. Eventuelt, hvis du i forvejen har en anden kalender du gerne vil have lagt sammen med Minuba kalenderen, kan du klikke på pilen der peger mod venstre ved navnet på den nye kalender.

Synkronisering med OSX (Mac) kalender

Følg disse trin for at synkronisere din Minuba kalender med Mac Kalender:

1. Åbn din kalender applikation

Synkronisering med Mac kalender

2. Klik på fil og vælg ‘Ny abonnementskalender

3. Indsæt linket, som du kan finde i Minuba under Administration -> Brugere -> Vælg den bruger du ønsker -> Gå til ‘Kalender synkronisering’.

NB! Denne funktion er kun tilgængelig for administratorer. Kontakt din administrator, og spørg efter dit link.

4. Klik på ‘abonner‘ knappen

5. Konfigurer din kalender ved at navngive kalenderen og vælg et interval for frekvensen af automatisk synkronisering af OSX (Mac) Kalenderen med Minuba Kalenderen (for eksempel 1 time).

Synkronisering med Android kalender

Følg disse trin for at synkroniser din Minuba kalender med Android Kalender:

1. Login på Google med din Android telefon med den konto der skal synkroniseres med Minuba Kalender. Klik derefter fra top-menuen på Mere -> Kalender.
  2. Følg instrukserne ovenfor om Google Kalender for at abonnere til Kalender feeden.
  3. Indsæt linket som hentes fra Minuba under Administration -> Brugere -> vælg den bruger du ønsker -> Kalender synkronisering og kopier linket
    NB! Denne funktion er kun tilgængelig for administratorer. Kontakt din administrator, og spørg efter dit link.
  4. Du vil se ‘abonnementskalender‘ fremgå under ‘Andre Kalendere
  5. Åbn din Kalender APP på Android telefonen og under indstillinger skal Google konto været sat til og derefter vælg ‘Synkroniser nu’.
  6. Det kan være at du først skal vælge Google konto kalenderen under ‘Andre kalendere’ og derefter vælge det synkroniserede kalender som Android Telefonen skal synkroniseres med (som standard kan det være at ‘Andre Kalendere’ ikke er valgt til).

Synkronisering med iOS (iPhone) kalender

Følg disse trin for at synkronisere din Minuba kalender med IOS Kalender:

1. Gå til ‘Indstillinger

2. Klik på ‘Mail, Kontakter, Kalenderere

Synkronisering med iOS / iPhone kalender

3. Under Mail sektionen vælg ‘konto’

Synkronisering med iOS / iPhone kalender

4.  Vælg ‘Andre

5. Vælg ‘Tilføj abonnementskalender

Synkronisering med iOS / iPhone kalender

6. Indsæt linket, som du kan finde i Minuba under Administration -> Brugere -> Vælg den bruger du ønsker -> Gå til ‘Kalender synkronisering’.

NB! Denne funktion er kun tilgængelig for administratorer. Kontakt din administrator, og spørg efter dit link.

7. Nu vil abonnementskalenderen være blandt tilgængelige kalendere i kalender APP’en.

Synkronisering med andre kalender klienter

Følg disse trin hvis du ikke kunne finde din kalender klient:

1. Åbn din kalender APP

2. Find valgmuligheden ’tilføj abonnementskalender’ (denne valgmulighed er tilgængelig på de fleste klienter. Du kan også prøve at google navnet på klienten og hvordan man tilføjer en abonnementskalender til den angivne klient).

3.Indsæt linket, som du kan finde i Minuba under Administration -> Brugere -> Vælg den bruger du ønsker -> Gå til ‘Kalender synkronisering’.

NB! Denne funktion er kun tilgængelig for administratorer. Kontakt din administrator, og spørg efter dit link.

4. Tryk ‘OK‘ for at afslutte processen

Forrige artikel: ‘Adgangskode’ Næste artikel: ‘Logo og dokumentlayout’