Hvordan importerer jeg mine eksisterende ordrer?

Følgende artikel gennemgår, hvordan du kan importere dine ordrer i csv-format i Minubas webapplikation.

Importér fra csv-fil

Før du kan importere dine ordrer, skal du først have importeret dine kunder: Hvordan importerer jeg min kundeliste?

Hvis du importerer dine ordrer fra en csv-fil, kan du med fordel forberede din fil på forhånd. I Minuba er der mulighed for at inkludere følgende oplysninger:

• Ordrenummer (obligatorisk felt)
  • Overskrift (obligatorisk felt)
  • Kundenr. (obligatorisk felt)

Det vil være en fordel, hvis din fil har kolonnenavne angivet i første række. Kolonnenavnene navngives ligesom punkterne ovenfor.

For at importere dine ordrer klikker du på ‘Overblik‘. Du ser nu en liste over alle dine ordrer og klikker på ‘Importer‘ i bjælken placeret øverst på siden. i menuen vælger du ‘Importer ordrer fra csv fil‘. I vinduet der åbner, kan du nu vælge filen med dine ordrer ved at klikke på ‘Browse/Choose file/Vælg fil‘, alt afhængig af, hvilken browser du benytter.

Når du har fundet den pågældende fil, klikker du på ‘Ok‘. Systemet læser nu din ordreliste, og du bliver præsenteret for resultatet. Du skal herefter angive, hvilke kolonner, der skal importeres samt hvad kolonnerne indeholder. Det er her, det hjælper dig, hvis du har navngivet kolonnerne i din materialeliste som angivet ovenfor. Klik af i feltet ‘1. række er kolonneoverskrifter‘ i bjælken øverst på siden. Systemet vil nu læse kolonnenavnene i din fil og sammenligne dem med de tilgængelige felter i systemet. Hvis der er sammenfald mellem navnene, vil de pågældende kolonner automatisk blive valgt til import.

Er der ikke overensstemmelse med navngivningen bliver kolonnerne ikke automatisk valgt, og det er derfor vigtigt, at du tjekker de valgte kolonner igennem for navn og indhold, som du også kan se et eksempel på ovenfor.

Du kan vælge ‘Udvidede indstillinger‘ for at vælge, hvilken ordretype der skal tildeles de importerede ordrer.

Når du har markeret de relevante kolonner, klikker du på ‘Gem og indlæs‘ i højre side af bjælken placeret øverst på siden. Din ordrer bliver nu importeret, og du kommer tilbage til listen over ordrer i Minuba.

Du kan vælge ‘Udvidede indstillinger‘, hvis du ønsker at importere flere oplysninger:

Vigtigt information vedrørende ordrenumre

Du skal være opmærksom på, at hvis du importerer en ordre med et ordrenummer, der allerede er oprettet i Minuba, vil kunden i Minuba blive overskrevet med de informationer du importerer.

Vi har nu gennemgået, hvordan du importerer eksisterende ordrer.