Hvordan bruger jeg integrationen til DataLøn?

Hvis du har en konto hos DataLøn, har du mulighed for at overføre dine lønoplysninger direkte fra Minuba til DataLøn.

Aktivér integration til DataLøn

Først skal du aktivere integrationen. Det gør du ved at klikke på tandhjulet og vælge ‘Administration’. Her klikker du på ‘Lønsystem’ under Tilvalgsmoduler. Vælg DataLøn og klik på ‘gem’:

Integration til DataLøn

Du får nu følgende dialogboks, hvor du skal indtaste din API-kode til DataLøn. API-koden kan du få ved at logge på DataLøn og vælge ”Opsætning” -> ”Integration til andre systemer”. Her kan du finde Minuba og oprette en API-kode.

Endvidere skal du også indtaste den dato du ønsker at starte dine automatiske overførsler fra. Dette er den første dag der skal indeholdes i din lønberegning. Husk at klikke på ‘gem’ når du har udfyldt felterne.

DataLøn forbind konto

Nu er der forbindelse til DataLøn, så du kan overføre dine lønoplysninger. Dem danner du ved at klikke på tandhjulet og derefter ‘timesedler’.

Du angiver datoen der dækker din lønperiode, og om den skal dække alle medarbejdere, eller enkelte afdelinger.

Når du får listen op på skærmen, trykker du på knappen ‘Eksporter timer’. Denne knap er først synlig når du har aktiveret integrationen til DataLøn, som beskrevet øverst. Derefter trykker du OK på nedenstående dialog, og lønoplysningerne er nu sendt til DataLøn.

DataLøn integration eksport

Hvis er er fejl i de oplysninger der skal overføres, bliver der ikke overført noget til DataLøn. Først når hele indholdet i overførslen er godkendt bliver den egentlige overførsel gennemført. Derfor behøver du ikke bekymre dig om delvise overførsler. Enten kommer alt igennem, eller også kommer der ingenting. Hvis overførslen godkendes, får du en meddelelse om. Herefter følger du DataLøns vejledning.

For at ovenstående skal fungere er det vigtigt at feltet ‘Lønnummer’ er udfyldt på brugerne. Lønnummeret er en kombination af medarbejderens løntermin og medarbejdernummer i DataLøn. En medarbejder med løntermin 24 og medarbejdernummer 0019 skal angives som 24-0019.

Desuden er det en forudsætning, at numrene på arbejdstidstyper, tillægstyper m.m. er oprettet i DataLøn.

Under ‘Virksomhedsindstillinger’ skal der under ‘Registreringer’ desuden vælges en standard lønart til eksport. Denne finder du i dataløn, hvor de forskellige lønarter findes.
Årsagen hertil er, at hvis der ikke bliver valgt en opgavetype ved timeregistrering i Minuba, vil Minuba vide, hvilken type lønart fra DataLøn, der skal overføres.

Nu ved du, hvordan du bruger integrationen til DataLøn. Rigtig god arbejdslyst!