Hvordan behandler man indkøbsfakturaer i Minuba?

I følgende artikel gennemgår vi, hvordan du behandler dine indkøbsfakturaer i Minuba.

Indkøbsfakturaer i Minuba

Hvis du har sat din Minuba op til at modtage indkøbsfaktura fra jeres grossister vil de dukke op under fanen “Indkøbsfaktura”.

Når du går ind på siden vil du blive mødt af følgende billede:

I valgte eksempel har vi modtaget to fakturaer fra Brødrene Dahl og tre fra AO VVS, som er sendt med ordrereference 3 og 4.

Inden vi går igang med at behandle dem mest effektivt, vælger vi at sortere dem efter Ordrereference, da det vil hjælpe os senere med behandle øvrige fakturaer.

Vi sorterer dem ved at klikke på Ordrereference.

Nu har vi sorteret vores indkøbsfaktura efter Ordrereference. Nu skal vi behandle den første faktura og vi har følgene valg:

• Vis
    • Viser dig fakturaen og giver dig mulighed for at behandle den.
  • Overfør
    • Viser dig fakturaen og lader dig overføre den til en arbejdseddel. Dermed skal medarbejderne på arbejdsedlen behandle den.
  • Afvis
    • Markerer fakturaen som ugyldig.

Vi vælger ‘vis’ og bliver mødt med dette billed:

Her kan vi se, hvad indkøbsfakturaen indeholder. Læg særligt mærke til, at arbejdsedlen allerede er valgt for os, da vi har en ordre med nummer tre og indkøbsfaktura har ordrereference nummer tre.

Hvis ikke ordrereferencenummeret på indkøbsfakturaen var korrekt, skulle vi selv søge efter ordren.

Hvis alle varer skal bruges på vores ordre, trykker vi på download ikonet i toppen af venstre kolonne. Du kan med fordel bruge genvejstasten: CTRL + Q

På billedet kan du se, at alle fakturalinjerne er markeret, og klar til at blive lagt over på ordrenummer 3.

Derefter har vi mulighed for at vælge følgende:

• Godkend og afslut
    • Overfører linjerne til ordrens materiale forbrug og går herefter tilbage til indkøbsfaktura oversigten.
  • Godkend og gå til næste
    • Overfører linjerne til ordrens materialeforbrug og går til den næste faktura på indkøbsfakturaoversigten.

Da vi ikke er færdige med at fakturere ordre 3 trykker vi på Godkend og gå til næste

(Genvejs tasten for Godkend og gå til næste er CTRL +SHIFT+ A)

Vi kommer nu over på faktura 20002 fra Brødrene Dahl.

Denne faktura er den næste, for da vi lavede sorteringen på Indkøbsfakturaoversigten sorterede vi på Ordrereference og valgte fra Indkomne faktura listen.

Da vi igen ønsker at overføre alle vores linjer kan vi gøre det ved at huske vores genvejstaster og bruger dem istedet for musen:

CTRL+Q vælger alle linjer.
CTRL+SHIFT+S  Godkender og går til næste faktura.

Ikke ordrerelaterede fakturaer

Den næste faktura er ikke ordrerelateret men har fejlagtigt fået ordrereference nr. 4, da vi bestilte den hos Brødrene Dahl.

Derfor vælger vi at sige, at den ikke er ordrerelateret. Herefter godkender vi den. Således behandler man Indkøbsfaktura i Minuba.

Genvejstaster

• CTRL + Q
    • Marker/afmarker alle linjer
  • CTRL + SHIFT +S
    • Gem og gå til næste
  • CTRL + S
    • gem og afslut
  • CTRL + pil op
    • gå til forrige faktura.
  • CTRL + pil ned
    • gå til næste faktura.