Adgangskode

Hvordan skifter jeg min adgangskode?

Du skifter dit password ved at klikke på tandhjulet i øverste højre hjørne når du er logget ind via computeren og vælger ‘Skift adgangskode’.

skift adgangskode

Du indtaster din nuværende adgangskode og derefter en ny kode. Du gentager den nye kode og gemmer ændringerne ved at klikke ‘Gem ændringer’ under ‘Handlinger’ i højre panel.

Glemt adgangskode

Når du står på login siden skal du klikke på ‘Glemt din adgangskode’. Du indtaster din mailadresse og klikker på ‘Fortsæt’. Din adgangskode er nu nulstillet og du vil modtage en mail med et link til at oprette en ny kode. Klik på linket og følg anvisningerne.

Hvis du er på app’en, så kontakt en administrativ minubabruger, og bed dem give dig en ny adgangskode. Det kan de gøre ved at trykke på tandhjulet => administration => brugere, gå ind på den aktuelle bruger, og klikke på ‘skift adgangskode’ under ‘Handlinger’ øverst til højre.

Glemt adgangskode

Alternativt kan en administrativ bruger gensende en velkomstmail, ved at gå ind på din brugerprofil og klikke på ‘Gensend velkomstmail’. I mailen du herefter modtager kan du indtaste en ønsket adgangskode:

Velkomstmail og opsættelse af adgangskode

Når du opretter en ny bruger bliver der ikke genereret et password automatisk, så brugeren kan derfor ikke logge ind i systemet. Du har to muligheder for at oprette en kode til brugeren.

• Send en velkomstmail til brugeren, som giver brugeren mulighed for selv at oprette et password
  • Opret et password til brugeren på den pågældende brugerprofil og udlever passwordet til brugeren

For begge muligheder skal du gå ind på den pågældende brugerprofil under ‘Brugere’. Brugeren vælges ved at klikke på navnet eller på ‘Vis’ ude i højre side. Inde på brugerprofilen har du mulighed for at vælge ‘Gensend velkomstmail’, hvilket sender en velkomstmail til brugerens email. Via et link i denne mail har brugeren mulighed for at oprette et nyt kodeord.

En anden mulighed er, at vælge ‘Skift password’ under ‘Handlinger’ i højre panel. Så åbnes et vindue, hvor du skal indtaste en kode på minimum 8 tegn. Koden gentages og du klikker ‘Godkend’ for at oprette adgangskoden.

Indstil sikkerhedsniveauer for din og dine medarbejderes adgangskoder

Du har  mulighed for at indstille tre forskellige sikkerhedsniveauer for din og dine medarbejderes adgangskoder. Det betyder at du kan gøre din virksomhed mere sikker imod uønskede personer, og øge de sikkerhedskrav du stiller til dine medarbejdere.

Disse sikkerhedsindstillinger kan du finde ved at klikke ind på ’tandhjulet’ og dernæst ’Administration’, og ’Sikkerhedsindstillinger’.

Når du klikker på ’Sikkerhedsindstillinger’ bliver du ført videre til siden, hvor det vil være muligt at vælge adgangskodeniveau. Der er tre typer af vælge imellem; lav, standard og høj. Under hver valgmulighed står der beskrevet hvad hver type stiller af krav til dine medarbejderes adgangskode.

Disse indstillinger bliver vist når dine medarbejdere skal oprette eller ændre deres adgangskode. Når du ændrer adgangskodeniveauet til et højere niveau, skal alle medarbejdere i virksomheden ændre deres adgangskode næste gang de bruger Minuba, så alle overholder vi nye krav til adgangskoder.

Medarbejderne vil ikke have mulighed for at kunne bruge Minuba før de har skiftet deres adgangskode.

Når du opretter nye medarbejdere i Minuba får de tilsendt en mail med et link, hvor de skal oprette deres adgangskode til Minuba. Når de klikker på det link, vil de komme til den side, hvor de krav du har valgt i sikkerhedsindstillingerne blive vist til dine medarbejder.

Når dine medarbejder selv vælger at ændre deres adgangskode, vil de krav du har valgt i sikkerhedsindstillinger blive vist til dine medarbejdere.

Forrige artikel: ‘Rediger eller slet bruger’ Næste artikel: ‘Udvidede bruger indstillinger (API og kalender synkronisering)’