Ordretyper

Opret en ny ordretype

Når du opretter en ordre vil ordretypen være noget af det første du skal vælge, og det er påkrævet at angive en ordretype. Det bruges til at kategorisere ordren både så du og dine medarbejdere ved, hvilken slags ordre der er tale om, men også så du senere kan trække statestikker på dine ordretyper.

Der vil være oprettet enkelte ordretyper som standard i din Minuba, men disse kan ændres og du kan oprette nye ordretyper. En ordretype kunne f.eks. hedde Aut. El-arbejde, Service, Entreprise eller Reklamation.

Du vælger selv navnet på din ordretype, og du kan også tilføje yderlig information, som bl.a. en ønsket dækningsgrad, tilknytte faste kvalitetssikringsdokumenter og vælge standard materialer. Disse indstillinger vil følge ordretypen og bliver derfor automatisk tilføjet, når du opretter nye ordre med denne ordretype.

Du finder listen over dine ordretyper ved at klikke på ‘Tandhjulet’ -> ‘Administration’ -> ‘Ordretyper’.

Du opretter en ny ordretype ved at klikke på ‘Opret ny’ i øverste højre hjørne og vælge ‘Ordretype’ i menuen.

Du angiver et navn på ordretypen og har nu mulighed for at tilknytte en standard afdeling, samt en farvekode til din ordretype. Farven vises under ‘Min Plan’ og ‘Overblik’. Du kan også taste et beløb i ‘Fast pris’, hvis denne type ordre altid er fast pris sager. Du kan også angive en ønsket dækningsgrad, og en momssats hvis den afviger fra din standardopsætning.

Lav en gentagende ordre

Her kan du angive, ordren skal gentages og dermed udføres løbende med et givent interval imellem hver ordre. Hvis ordren eksempelvis skal gentages én gang om året, så indtaster du et 1-tal i feltet ‘Gentages hver’ og vælger ‘År’ i dropdown menuen. Hvis der er angivet et serviceinterval, vil du blive bedt om at oprette en ny tilsvarende udfra enten start- eller slutdato for ordren, når du afslutter ordren.

Du kan vælge følgende intervaller:

• Dag(e)
  • Måned(er)
  • År

Serviceindstillinger

Tilknyt kvalitetssikringsdokumenter

Her kan du tilknytte specifikke kvalitetssikringsdokumenter til din ordretype, så de automatisk kommer med, når du opretter nye ordre med denne ordretype.

Du tilknytter et dokument ved at trække dem fra kassen ‘Tilgængelige kvalitetssikringsdokumenter’ til kassen ‘Tilknyttede kvalitetssikringsdokumenter’. Alternativt kan du markere et eller flere dokumenter ved at klikke på de pågældende navne og derefter klikke på ‘>>’ for at tilknytte de valgte dokumenter.

kvalitetssikring tilknyttet til ordretyper

Vælg standard materialer til din ordretype

Her kan du vælge standard materialer til din ordretype, så de automatisk kommer med, når du opretter nye ordre med denne ordretype.

Du søger materialet frem på enten varenummer eller beskrivelse og du bestemmer et antal. Priserne tages ud fra dine indstillinger og kan ikke ændres her, men de kan rettes til på din arbejdsseddel.

materialer på ordretype

Afslutningsvis klikker du på ‘Gem’.

Tilknyt medarbejdere til din ordretype

Her kan du vælge hvilke medarbejdere der som standard skal tilknyttes ordre oprettet med denne ordretype.

Når ordren er oprettet vil du altid efterfølgende kunne redigere og tilknytte og fjerne medarbejdere.

Men som udgangspunkt vil de medarbejdere du har tilknyttet ordretypen altid blive tilføjet til ordren når du opretter ordre med denne ordretype.

Tilknyt medarbejdere til din ordretype

Slet en ordretype

På listen over dine ordretyper finder du den aktuelle ordretype, som du ønsker at slette.

Du sletter en ordretype ved at føre musen hen over linjen og klikke på ‘Slet’. Du bekræfter sletningen af ordretypen ved at klikke på ‘Ok’ i vinduet, der åbnes.

Ret ordretype

Forrige artikel: ‘Kvalitetssikringsdokumenter’ Næste artikel: ‘GDPR – kort fortalt’